Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Προεδρικό Μέγαρο για τη βράβευση των μαθητών της μαθητικής Ολυμπιάδας, 12/6/2016

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και βράβευσε, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, τους μαθητές που συμμετείχαν στην Μαθητική Ολυμπιάδα, παρουσιάζοντάς τους τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.
Τα παιδιά διαγωνίστηκαν στις θετικές επιστήμες (Μαθηματικά, Φυσική, Βιολογία και Χημεία) γι’ αυτό και ο Πρόεδρος μαζί με τα βραβεία τους επιφύλαξε μία ευχάριστη και συνάμα επιμορφωτική έκπληξη, καλώντας τον Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Φυσικό Δρ. Ιωάννη Σειραδάκη.
ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Δρ. Ιωάννης Σειραδάκης παρουσιάζει το λειτουργικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων
Ο κ.Καθηγητής παρουσίασε στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς που τα συνόδευαν ένα λειτουργικό ομοίωμα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το κορυφαίο τεχνολογικό εύρημα της αρχαιότητας, μιλώντας τους για τις λειτουργίες του αλλά και την υψηλή τεχνολογία του.
Μια σπουδαία κίνηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ενθουσίασε τα παιδιά, αλλά έδειξε παράλληλα και το συνεχές ενδιαφέρον της Προεδρίας για τις έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, έρευνες που έχει θέσει υπό την αιγίδα της απο την πρώτη στιγμή.
ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Δρ. Ιωάννης Σειραδάκης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Απανταχού Αντικυθηρίων κ. Διονύση Ανδρόνικο

Ρεπορτάζ - επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες - πληροφορίες: Διονύσης Ανδρόνικος

πηγή: Tsirigo fm