Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 18/6/2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου. Στο στάδιο της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει τα ραδιοφωνικά spots του Δήμου για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της ύδρευσης και επέστησε για ακόμα μία φορά την προσοχή όλων στο μείζον αυτό ζήτημα. Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα καλύπτεται ιατρικά το νησί των Αντικυθήρων με την αποστολή ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα μετά από απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γαβριήλ Ψαρρά, ενώ τόνισε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για την μόνιμη αποστολή στρατεύσιμου ιατρού στο νησί.
Ο κ. Δήμαρχος έκανε λόγο για την ορκομωσία της νέας Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, καθώς και για την πρόσφατη επίσκεψή του στα Αντικύθηρα όπου επιθεώρησε τα εκτελούμενα δημοτικά έργα και είχε συνεργασία με τα μέλη της διεθνούς επιστημονικής ομάδας που ερευνά το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, όπου πρόσφατα ανακαλύφθηκαν σπουδαία ευρήματα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 9 και υπερψηφίστηκαν όλα. Ανάμεσά τους, το ΔΣ ενέκρινε την παραχώρηση του παλαιού Σχολείου του Μυλοποτάμου στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για την δημιουργία αποθηκευτικού χώρου και χώρου συντήρησης των ευρημάτων, ικανοποιώντας ένα πολυετές αίτημα των Αρχαιολόγων που μέχρι σήμερα παρέμενε αναπάντητο και διασφαλίζοντας την απρόσκοπη συνέχιση των ανασκαφών στο νησί. Παράλληλα, παραχώρησε δημοτικό χώρο για τη στέγαση του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμού, συγχαίροντας παράλληλα το νέο Δ.Σ. και το νέο Πρόεδρο και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτριο Λουράντο για την δραστηριότητα του Συλλόγου. Τέλος, ενέκρινε τη μελέτη για την κατασκευή Τεχνικών στην Αγία Πελαγία, δαπάνης 20.000€ με το ΦΠΑ, έργο απαραίτητο για τον οικισμό που θα δημοπρατηθεί άμεσα.
Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Δήμος Κυθήρων κατέχει μέχρι σήμερα το θετικό ρεκόρ συνεχών δημοπρατήσεων έργων ανάμεσα σε πολλούς Δήμους της νησιωτικής Ελλάδας (και μάλιστα μεγαλύτερους από τα Κύθηρα), γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά την έλλειψη προσωπικού και την τεράστια γραφειοκρατία, η ειλικρινής συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου, οδηγούν στην μέγιστη δυνατή υλοποίηση και εκτέλεση του Προϋπολογισμού, όπως ακριβώς πρέπει να γίνεται προς όφελος των δημοτών και του τόπου μας.
Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Δήμαρχος θα παραστεί και θα μιλήσει σε συνέδριο για το πρόγραμμα LIFE που θα γίνει στη Σκύρο, προσκεκλημένος του Δήμου Σκύρου και του δραστήριου Δημάρχου του νησιού κ. Μιλτάδη Χατζηγιαννάκη.