Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Προς πώληση και το Αεροδρόμιο των Κυθήρων που πέρασε πια στο Υπερ-Ταμείο!

Και όμως το Αεροδρόμιο Κυθήρων οδηγείται προς πώληση και αυτό! Συμπεριλαμβάνεται στα 23 περιφερειακά αεροδρόμια που πέρασαν στο νέο Υπερ-Ταμείο ώστε να… αξιοποιηθούν, ή με παραχώρηση ή με συνεργασία με ιδιώτες!
Εκτός από τα Κύθηρα, τα υπόλοιπα αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολη, Άραξο, Αστυπάλαια, Χίο, Ικαρία, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνο, Κάρπαθο, Κάσο, Καστελόριζο, Καστοριά, Κοζάνη, , Λέρο, Λήμνο, Μήλο, Νέα Αγχίαλο, Νάξο, Πάρο, Σητεία, Σκύρο και Σύρο.
Πρώτα παραχωρήθηκαν 14 αεροδρόμια στην κοινοπραξία της Fraport, και τώρα πάνε και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία στο Υπερ-Ταμείο.
Έτσι, τώρα το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη πρόσληψη συμβούλου που, ενόψει της ένταξής των 23 αεροδρομίων στο νέο υπερ-Ταμείο, που θα προτείνει τρόπους αξιοποίησής τους.
Ο Σύμβουλος:
– Θα αξιολογήσει κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια σε λειτουργικό, εμπορικό επίπεδο, και κίνησης επιβατών-προϊόντων.
– Θα προσδιορίσει τη δυνητική αξία καθενός από τα αεροδρόμια, λαμβάνοντας υπόψιν τη προσέλκυση επιπλέον αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών προορισμών, καθώς και από την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων, και επενδύσεων σε real estate.
– Να παρουσιάσει ένα “σενάριο αξιοποίησης” για κάθε ένα από τα 23 αεροδρόμια
– Θα ερευνήσει κατά πόσο η αξιοποίηση των αεροδρομίων αυτών μπορεί να γίνει σε “ομάδες” μέσω clusters.
Η μελέτη θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ανακήρυξη του αναδόχου συμβούλου και μετά θα γίνουν οι επόμενες ενέργειες για την λεγόμενη… αξιοποίηση και του αεροδρομίου των Κυθήρων!

πηγή: limani24.gr