Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η παρουσίαση του βιβλίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π.Χατζηπέρου, 8/6/2016

Στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8/6, μέσα σε κλίμα συγκίνησης, η παρουσίαση του βιβλίου του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων και Πλοιάρχου του Π.Ν. ε.α. κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου με τίτλο ''Στη Σκιά του Ποσειδώνα - Η Ανταρσία του Αντιτοπριλικού Βέλος''.
Σαράντα τρία ολόκληρα χρόνια πέρασαν από τον Μάιο του 1973 (25/5/1973) και την ηρωϊκή ανταρσία στο Αντιτορπιλικό «Βέλος», που αποτέλεσε την κορύφωση και την αυλαία του Κινήματος του Ναυτικού (το οποίο δεν πρόλαβε να εκδηλωθεί) ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.
Ο αείμνηστος πλοίαρχος Νικόλαος Παππάς μαζί με το πλήρωμά του και το εμβληματικό αντιτορπιλικό «Βέλος», παρακούοντας τις εντολές κατέπλευσαν στην Ιταλία, έθεσαν στην Διεθνή κοινή γνώμη το πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα, δείχνοντας το δρόμο ενάντια στην δικτατορία και την ανάγκη επιστροφής του Δημοκρατικού Πολιτεύματος στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
Αυτές τις ηρωικές μνήμες έφερε και πάλι στο προσκήνιο μέσα από την εξιστόρηση βιωματικών καταστάσεων και εμπειριών στο πρώτο του βιβλίο ο κ.Παναγιώτης Χατζηπέρος που συμμετείχε τότε ως νέος Σημαιοφόρος Μηχανικός στο πλήρωμα του Αντιτορπιλικού «Βέλος».
Την διοργάνωση της παρουσίασης έτρεξαν ο εκδοτικός οίκος Historical Quest και η Φιλολογική Στέγη Πειραιά.
Το βιβλίο προλόγισαν η Περιφερειάρχης Αττικής κα.Ρένα Δούρου, ο Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Γεώργιος Κασιμάτης, ο Αντιναύαρχος ε.α. Π.Ν. Επίτιμος Α΄ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και Συγγραφέας κ.Ιωάννης Παλούμπης, ο Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Σ.Ξ. κ.Δημήτριος Αλευρομάγειρος, ο Πλοίαρχος (ΥΙ) Π.Ν. και Συγγραφέας Δρ. Αριστείδης Γ. Διαμαντής ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη. Την εκδήλωση συνόδεψαν μουσικά ο κ.Γιάννης Ιωάννου στο πιάνο και η κα.Καλλιόπη Βέττα στο τραγούδι. Συντονιστής της βραδιάς ήταν ο κ.Στέφανος Μίλεσης, Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς.
Συγκινητική ήταν η αναφορά και η προβολή φωτογραφιών των μελών του πληρώματος που δεν είναι πλέον εν ζωή ενώ τηρήθηκε κι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Πλήθος κόσμου από νωρίς γέμισε την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συμμετέχοντας στην παρουσίαση του βιβλίου.
Την παρουσίαση τίμησαν οι Βουλευτές: Γεωργία Γεννιά (Α' Πειραιά ΣΥΡ.), Ελένη Σταματάκη (Α' Πειραιά ΣΥΡ.), Κώστας Κατσαφάδος (Α' Πειραιά ΝΔ), Ευαγγελία Καρακώστα (Β' Πειραιά ΣΥΡ.) και Νίνα Κασιμάτη (Β' Πειραιά ΣΥΡ.).
Το παρών έδωσαν οι Αντιπεριφερειάρχες: Γιώργος Γαβρίλης, Πέτρος Φιλίππου, Τασούλη Ελισάβετ,  Αποστολάκη Εύη, Παναγιώτης Αθανασιάδης και οι Δήμαρχοι: Γιάννης Μώραλης (Πειραιά), Μούρτζης Δημήτριος (Αίγινας), Κουκουδάκης Γιώργος (Ύδρας), Νάνου Ρούλα (Σαλαμίνας), Χατζιδάκης Διονύσης (Π.Φαλήρου), Λαγουδάκης Γιάννης (Περάματος).
Παρευρέθηκαν επίσης οι γνωστοί επιχειρηματίες κ.Γιώργος Βαρδινογιάννης και κ.Πάνος Λασκαρίδης.
Δυνατή ήταν και η παρουσία των νησιών μας (Κυθήρων - Αντικυθήρων) με εκπροσώπους από την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιά, τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών και φυσικά την Ένωση Απανταχού Αντικυθηρίων καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης είναι στην καταγωγή, εκ της μητρός του, Αντικυθήριος.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες - Επιμέλεια δημοσίευσης: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm