Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τουρισμός: Σύσκεψη υπό Κουντουρά ενόψει σεζόν και έκθεσης Βερολίνου

Με Περιφέρειες, Δήμους, ξενοδόχους για τη στήριξη των νησιών που πλήττονται

Σύσκεψη με τους θεσμικούς εκπροσώπους των νησιών και των περιοχών του Βορείου Αιγαίου και του Νοτίου Αιγαίου συγκάλεσε η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού ΙΤΒ που ξεκινά στις 9 Μαρτίου στο Βερολίνο και της νέας τουριστικής περιόδου.
Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου συμμετείχαν η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ.Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Σάμου κ.Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Λέσβου κ.Σπύρος Γαληνός, ο Δήμαρχος Χίου κ.Μανώλης Βουρνούς και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού της Κω κ. Ηλίας Σιφάκης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κω κυρία Κωνσταντίνα Σβύνου, της Σάμου κυρία Δέσποινα Χατζηανδρέου, της Λέσβου κ.Περικλής Αντωνίου και της Χίου κ.Περικλής Λόντος, υπηρεσιακοί παράγοντες και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Αντώνης Μασσέλος-Μαρσέλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε πρόγραμμα δράσεων του υπουργείου με στόχο τη δυναμική προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό και τη στήριξη των νησιών του Αιγαίου, το οποίοι είχε ευρεία αποδοχή από τους συμμετέχοντες. Οι φορείς κατέθεσαν απόψεις και προτάσεις επί του προγράμματος και αποφασίστηκε η συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την υλοποίηση των στοχευμένων δράσεων και των επιμέρους ενεργειών.
Παράλληλα επισήμαναν την ανάγκη να στηριχθεί η εικόνα των νησιών μέσα από τις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού και τις προωθητικές ενέργειες προβολής και διαφήμισης στο εξωτερικό, τονίζοντας την αναγκαιότητα συμβολής και των εγχωρίων ΜΜΕ για την προβολή και ανάδειξη της ομαλότητας και της ελκυστικότητας των προορισμών αυτών.
Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός είχε συναντηθεί με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων της χώρας και των τοπικών φορέων για τον συντονισμό στη μεγιστοποίηση της προβολής του ελληνικού τουρισμού και της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό.

πηγή: tovima.gr