Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 22/3/2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων το απόγευμα της Δευτέρας 21/03 υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου, στην 5η συνεδρίασή του για το έτος 2016. Ο κ. Δήμαρχος αναχώρησε εκτάκτως για την Αθήνα λόγω απροόπτου οικογενειακού ζητήματος. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν 23.
Πέραν των τρεχόντων υπηρεσιακών θεμάτων, το Δ.Σ. ενέκρινε την ανάθεση της αντικατάστασης λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού σε ιδιώτη ηλεκτρολόγο, καθώς ο μοναδικός ηλεκτρολόγος που υπηρετεί στο Δήμο δεν έχει την ειδικότητα του εναερίτη και σύμφωνα με το Νόμο δεν έχει το δικαίωμα επέμβασης στον δημοτικό φωτισμό, παρά μόνο σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτιρίων. Δυστυχώς ο Δήμος μας δεν διαθέτει κανέναν άλλο ηλεκτρολόγο, ούτε δυνάται να προσλάβει άμεσα, συνεπώς η ανάθεση της υπηρεσίας αυτής σε ιδιώτη είναι η μοναδική λύση προκειμένου να γίνεται σωστή και τακτική αντικατάσταση των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, όπως έχει ήδη γίνει με την ανάθεση της αντικατάστασης βλαβών των δικτύων ύδρευσης, που μέχρι σήμερα έχει αποδώσει τεράστια οφέλη στο νησί μας.
Το Δ.Σ. ενέκρινε το πλάνο συμμετοχής σε εκθέσεις τουρισμού για το έτος 2016. Ο Δήμος μας θα συμμετάσχει στις εκθέσεις τουρισμού της Κύπρου (ΤΑΞΙΔΙ, 15-17 Απριλίου), της Πάτρας (ACTIVE TRIP, 13-15 Μαΐου), της Θεσσαλονίκης (PHILOXENIA, 17-20 Νοεμβρίου) και της Αθήνας (GREEK TOURISM EXPO, 25-27 Νοεμβρίου). Παράλληλα ο Δήμος μας προτίθεται να συμμετάσχει και σε στοχευμένες εκθέσεις του εξωτερικού: στην Βαρσοβία, τη Βιέννη και τη Ζυρίχη, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και την Περιφέρεια Αττικής.
Το Δ.Σ. ενέκρινε τον Απολογισμό της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2015 καθώς και την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ ενόψει των αυξημένων αναγκών του καλοκαιριού.