Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Έξαλλος ο Δρίτσας με την καθυστέρηση του πλοίου για Γύθειο - Κύθηρα –Αντικύθηρα

«Είναι ανεπίτρεπτο οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι, οι επιβάτες να χιλιοταλαιπωρούνται και τα νησιά να μένουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, ιδιαίτερα αυτό το τριήμερο». Αυτό επεσήμανε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας με αφορμή την 5ωρη καθυστέρηση του απόπλου του πλοίου ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ για Γύθειο-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Καστέλι (Κρήτη) λόγω επίσχεσης εργασίας μελών του πληρώματος που διεκδικούσαν την καταβολή δεδουλευμένων.

Ο κ.Δρίτσας τόνισε ότι: «Για μία ακόμη φορά είχαμε το απαράδεκτο φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι ναυτικοί, οι οποίοι προχώρησαν γι΄ αυτό σε επίσχεση εργασίας για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και κανείς δεν έχει δικαίωμα να φαλκιδεύσει ή να καταργήσει την άσκηση αυτού του δικαιώματος». Και απεύθυνε έκκληση στις «υπεύθυνες εταιρείες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όπως προκύπτουν από τις δεσμευτικές συμβάσεις που έχουν υπογράψει και από τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας».

Σημείωσε επιπλέον ότι: «Ας καταλάβουν όλοι ότι τα επιδοτούμενα δρομολόγια τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ανάγκες του και τα δικαιώματά του».

πηγή: apela.gr