Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Μύκονο ή Κύθηρα;

Μύκονο ή Κύθηρα; Σαν να λέμε, την «αφρόκρεμα» της σόουμπιζ στα Ματογιάννια ή τον κύριο Χρήστο να πουλά φρεσκότατο ψαράκι στην Αγία Πελαγία;
Μπορεί να ήρθαν περικοπές, μπορεί να ήρθε το χαράτσι, αλλά η Μykonos by night είναι σταθερή αξία! Ποδοπατούνται κάθε βράδυ στα μαγευτικά σοκάκια του νησιού οι κοπέλες με τις LV ποια θα αγοράσει το μοδάτο φόρεμα που στέκεται υπεροπτικά στην πολυτελή βιτρίνα. Και πώς να μην αγωνιούν, αφού είναι και σε προσφορά: από 520, μόλις 380 ευρώ!

Ας μη γενικεύουμε, όμως. Υπάρχουν και πολύ επισκέπτες που δεν χαρακτηρίζονται από τα πλούσια εισοδήματα, αλλά από την περιέργειά τους για αυτή τη ζωή. Μία από αυτούς ήταν και η μητέρα μου, όταν πριν από λίγα χρόνια επισκέφθηκε το νησί των Ανέμων. Η αλήθεια είναι πως όταν βρίσκεσαι σε αυτό το νησί, νομίζεις ότι ανήκεις και εσύ σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Ξεφεύγεις από τη μίζερη καθημερινότητα και χαζεύεις τις πανάκριβες μπουτίκ, λες και μπορείς να αγοράσεις ό,τι επιθυμείς. Θες έστω και για μια στιγμή να υποδυθείς κάποιον άλλο. Νομίζω πως σε όλους μας έχει συμβεί.

Με συνεπήρε όμως και εμένα ο λαμπερός κόσμος του κοσμοπολίτικου νησιού και ξέχασα προς στιγμήν το πανέμορφο Τσιρίγο! Υπάρχουν λοιπόν και αυτές, οι άλλες διακοπές, που αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο και κολυμπάς σε εξωτικά νερά. Ναι. Αυτό, μόνο. Μια βουτιά στην παραλία στο Καψάλι θα σας ανταμείψει! Βέβαια, έπειτα από 3-4 μερούλες ίσως οι νεότεροι βαρεθούν, γι‘ αυτό τους προτείνω να περάσουν και από την Ψαρού για να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Όχι πως στα Κύθηρα δεν υπάρχουν νεανικά μπαράκια. Αλλά, είπαμε, η Mykonos και η Paros by night είναι σταθερές αξίες.

Αν σας έχουν απομείνει κάποια χρήματα, πηγαίνετε διακοπές. Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Μύκονο ή Κύθηρα; Η επιλογή είναι δική σας. Όπου κι αν πάτε, να περάσετε καλά!

*Η Γεωργία Περγαμάλη είναι 17 ετών και πηγαίνει στην Ελληνογερμανική Αγωγή. 

πηγή: protagon.gr