Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ερώτηση βουλευτή Παν.Μελά για το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
                                                 ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: Μεγάλα προβλήματα θα δημιουργήσει το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» Δυτικής Αθήνας.
Μεγάλη είναι η αντίδραση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, αλλά και των οκτώ Δημάρχων της Περιφέρειας, για το επερχόμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου.
Ήδη, μέχρι σήμερα, έχουν υποβαθμιστεί οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας του Νοσοκομείου, με σοβαρές επιπτώσεις στην Υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Αντί να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο, οδηγείται σε κλείσιμο με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η φροντίδα Υγείας των πολιτών.
Η μεταφορά τους σε άλλα Νοσοκομεία προκαλεί, αφενός μεν ταλαιπωρία, αλλά και οικονομικό κόστος, την δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διέρχεται ο λαός μας.
Γι αυτό επιβάλλεται, όχι μόνο να παραμείνει ανοικτό το Νοσοκομείο αλλά, αν είναι δυνατό, να αναβαθμιστεί, για να προσφέρει καλύτερη Υγεία στους κατοίκους της περιοχής.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
  1. Θα φροντίσετε να μην κλείσει το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», αφού η μη λειτουργία του θα έχει επιπτώσεις στην Υγεία των πολιτών της περιοχής της Δυτικής Αθήνας;
  2. Θα φροντίσετε για την αναβάθμισή του, ώστε να εξυπηρετούνται, όσο το δυνατό καλύτερα, οι πολίτες της περιοχής, στο θέμα της Υγείας τους, αφού η πλειονότητα των πολιτών βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση;


Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
11/07/2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ