Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν. Μελά σχετικά με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο, 18/7/2013

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-07-2013
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στη Βουλή για το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων τόνισε:
Συζητάμε ένα Πολυνομοσχέδιο, το οποίο ήρθε με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» και προσθέτει νέα οικονομικά βάρη και πολλά άλλα προβλήματα στον Ελληνικό Λαό.
Θέλω να τονίσω από την αρχή ότι, με την πολιτική των Μνημονίων, που ακολουθείται, η οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στη ύφεση και οι πολίτες στην εξαθλίωση και ουδείς βλέπει βελτίωση της δεινής αυτής οικονομικής κατάστασης που βιώνει σήμερα ο Ελληνικός Λαός.
Οι Κυβερνώντες, με σκυμμένο το κεφάλι, υλοποιούν τις εντολές της Τρόικας και οδηγούν τη Χώρα μας από το κακό στο χειρότερο και κανείς δεν βλέπει φως στο τούνελ. Δεν αντιδρούν, δεν προβαίνουν σε καμία διαπραγμάτευση, σε καμία αλλαγή πολιτικής, όταν το ΔΝΤ παραδέχτηκε και ανακοίνωσε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την Ελλάδα είναι λάθος.
Με το παρόν Νομοσχέδιο, η Κυβέρνηση προβαίνει σε νέες απολύσεις από το Δημόσιο, τους ΟΤΑ, με κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, των σχολικών φυλάκων, απόλυση καθηγητών κλπ., χρησιμοποιώντας – για να χρυσώσει το χάπι -  τους όρους κινητικότητα, διαθεσιμότητα, αντί του αληθινού «Απολύσεις».
Επιτρέπεται, σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό Λαό, να γίνονται νέες απολύσεις από το Δημόσιο, όταν η ανεργία στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 28% και οι άνεργοι είναι πάνω από 1.600.000;
Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, που ακολουθείται, είναι, ένα μεγάλο μέρος πολιτών, να έχει πρόβλημα με τη σίτισή του,  με την επιβίωσή του και ορισμένοι να καταλήγουν σε ψυχολογικά προβλήματα ή –το τραγικότερο- σε απώλεια της ζωής τους.
Το έχω τονίσει και άλλη φορά: Είμαι απόλυτα αντίθετος στις απολύσεις.
Άλλο απόλυση επιόρκων, άλλο απόλυση εργαζομένων που αμείβονται χωρίς να εργάζονται στην Υπηρεσία τους και άλλο απόλυση αυτών που εργάζονται με συνέπεια και αποδίδουν για το καλό των πολιτών.
Όλοι οι Δήμοι της Χώρας έχουν αντιδράσει με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και με τις απολύσεις των Δημοτικών Αστυνομικών. Αυτό, διότι, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί  προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες στους πολίτες του κάθε Δήμου και οι υπηρεσίες αυτές θα καταργηθούν, πράγμα που θα αποβεί εις βάρος των πολιτών.
Το ίδιο θα συμβεί με τους Σχολικούς Φύλακες, που προστατεύουν τα Δημόσια Σχολεία από κάθε μορφής επίθεση εναντίον της Δημόσιας περιουσίας, από φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, που έχει αυξηθεί στις μικρές ηλικίες, διακίνηση ναρκωτικών και από πολλά άλλα.
Φυσικά, αρνητικές θα είναι για τους πολίτες οι συνέπειες και από την απομάκρυνση Καθηγητών από τα διδακτικά τους καθήκοντα, αφού αυτό θα οδηγήσει στην υποβάθμιση με γοργούς ρυθμούς και τελικά στην κατάργηση της Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Με τα νέα Φορολογικά Μέτρα, που περιέχει το Πολυνομοσχέδιο, θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού Λαού. Αυτό διότι, επιβάλλονται υψηλότεροι φορολογικοί συντελεστές σε μικρά και μεσαία εισοδήματα και στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Είναι δυνατόν, σήμερα, να μη στηρίζεται ακόμη περισσότερο η τρίτεκνη και πολύτεκνη οικογένεια αλλά, αντίθετα, συνεχώς να επιβαρύνεται;
Επίσης, προβλέπεται η φορολόγηση του επιδόματος ανεργίας, πράγμα απαράδεκτο και απάνθρωπο.
Δυστυχώς, οι Κυβερνώντες έχουν βάλει μια θηλιά στο λαιμό των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων και γενικά των οικονομικά αδυνάτων και συνεχώς τη σφίγγουν, ενώ δεν αγγίζουν καθόλου τους οικονομικά ισχυρούς φοροφυγάδες και αυτούς που έχουν ‘’μαύρο’’ χρήμα. Τι συμβαίνει με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και με άλλες λίστες; Επί 2,5 χρόνια κανείς δεν έχει ελεγχθεί και φορολογηθεί.
Το Νομοσχέδιο αυτό αφορά και τους απασχολούμενους στον τομέα της Υγείας, Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Ιδιωτικές Κλινικές κλπ. Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται, υπάρχει αντίδραση του Ιατρικού κόσμου. Είναι απαράδεκτο να γίνεται «κούρεμα» των δεδουλευμένων από τις αρχές του 2013, από Ιατρικά Εργαστήρια και όχι μόνο και μάλιστα να φθάνει το 40% των οφειλομένων ποσών.
Και ο κ.Μελάς κατέληξε:

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω ότι είμαι αντίθετος με τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο Πολυνομοσχέδιο αυτό, διότι είναι εις βάρος του Ελληνικού Λαού και, όπως έχω τονίσει και άλλη φορά, ό,τι είναι εις βάρος του Ελληνικού λαού, θα το καταψηφίζω και γι αυτό, καταψηφίζω το Νομοσχέδιο αυτό.