Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εγκαίνια 27ης Έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

 

                                          Πειραιάς, 18/6/13



                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ
27ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

Πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, τα εγκαίνια της 27ης Έκθεσης Βιβλίου 2013, στο Πασαλιμάνι, που διοργανώνει ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά.

Στην οργάνωση της έκθεσης συμμετέχει και ο Δήμος Πειραιά με περίπτερο που ο επισκέπτης μπορεί να πάρει χρηστικές πληροφορίες για το Δήμο, τουριστικούς οδηγούς για την πόλη και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Καλοκαιριού, στο «Βεάκειο» Θέατρο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Και φέτος είμαστε πιστοί στα ραντεβού που δίνουμε εδώ στον Πειραιά με τη γνώση.
Με το βιβλίο και τους ανθρώπους του, που επιμένουν κόντρα στις τεχνολογικές εξελίξεις να δίνουν τη μάχη γι αυτό που πιστεύουν και αγαπούν. Το βιβλίο.
Και ανέφερα την πίστη και την αγάπη σε ότι καταγινόμαστε γιατί αυτά είναι μόνο που μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής πραγμάτων.
Αν πιστεύουμε τον στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε.
Αυτό είναι και  η πυξίδα μας ως δημοτική αρχή. Ο μπούσουλάς μας θα έλεγα.
Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα κόντρα στις εισηγήσεις να προχωρήσω και στις 21 Σεπτεμβρίου πρώτα ο Θεός θα ανάψουμε το Φάρο του Πολιτισμού της πόλης μας.
Θα ανοίξουμε την αυλαία για το Δημοτικό μας Θέατρο, ώστε να αποκτήσει και πάλι την λάμψη και την αίγλη που του αξίζει.
Η πόλη μας, ο Πειραιάς μας, θα κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης. Το πιστεύουμε, το θέλουμε, το αξίζουμε και θα το καταφέρουμε. Για μας και τα παιδιά μας.
Αγαπητοί φίλοι η 27η Έκθεση Βιβλίου, στην πόλη μας, ανοίγει σήμερα  τις πύλες της επιβεβαιώνοντας ότι ο Πειραιάς είναι και λιμάνι Πολιτισμού.
Αυτές τις δύσκολες ώρες, που η χώρα μας δίνει την δική της μάχη, για την έξοδό της από μια κρίση, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και κρίση αρχών και αξιών, το Βιβλίο και ο Πολιτισμός αποτελούν πεδίο για σύνθεση, συνεννόηση, μελέτη αλλά και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.
Με εφόδιο τη δύναμη της γνώσης μπορούμε να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα και στην μονολιθικότητα απόψεων που προσβάλλουν την κοινωνία και καλλιεργούν το διχασμό της.
Θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών του Πειραιά που επιμένουν σε δράσεις παρακάμπτοντας τις δυσκολίες των καιρών, προσφέροντας στον Πολιτισμό και στην πόλη.
Το βιβλίο παρά την επέλαση της ηλεκτρονικής εποχής δείχνει ότι αντέχει και στα δύσκολα. Δείχνει ότι μπορεί να μυήσει και περισσότερους στα μυστικά του.
Εξάλλου μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μπορείς να ταξιδέψεις παντού, να ονειρευτείς τα πάντα, να ανοίξεις ορίζοντες και να αποκτήσεις διαλογική συνείδηση, να ψυχαγωγηθείς.
Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες της Έκθεσης του Πειραιά, θα δουν εκατοντάδες ενδιαφέροντες τίτλους που θα καλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους ενώ θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στα χνάρια του Πολιτιστικού Πειραιά, στο πανέμορφο και μοναδικό Πασαλιμάνι. Καλό γνωστικό σεργιάνι και να αγαπάτε τα βιβλία.
Σας ευχαριστώ.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην έκθεση βιβλίου συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη τη χώρα  και υπάρχει πληθώρα τίτλων που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά ψυχαγώγησε χθες κατά την τελετή των εγκαινίων, το κοινό.
Η Έκθεση θα λειτουργήσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Ώρες λειτουργίας: 19:00 - 23:00. Είσοδος ελεύθερη στο κοινό.