Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας, 23/6/2013

Η αλήθεια για την εισαγγελική έρευνα 

Εδώ και αρκετές μέρες, οι φήμες στα Κύθηρα οργιάζουν γύρω από ανακρίσεις που διεξάγονται στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων κατόπιν διαταγής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Επειδή η παραπληροφόρηση γύρω από ένα θέμα ενδεχομένως κρίσιμο για το μέλλον του νησιού είναι επικίνδυνη, αλλά και επειδή μέχρις στιγμής κανένας επίσημος φορέας δεν θεώρησε σκόπιμο να πληροφορήσει την κοινή γνώμη, την υποχρέωση αυτή αναλαμβάνει η Κυθηραϊκή Πρωτοβουλία.

Να τονίσουμε κατ’ αρχάς ότι πρόκειται για προκαταρκτικές εξετάσεις πλημμελημάτων. Από όσα γνωρίζουμε, μέχρις στιγμής δεν έχει στοιχειοθετηθεί κανένα κατηγορητήριο, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Σύμφωνα με το διεκπεραιωτικό σημείωμα της Εισαγγελίας το οποίο συνοδεύει την 106 σελίδων «Έκθεση Ελέγχου στο Δήμο Κυθήρων» που συνέταξαν οι υπάλληλοι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (οι ίδιοι που επισκέφθηκαν το νησί τον περασμένο Μάρτιο), η διενέργεια των εξετάσεων κρίνεται κατεπείγουσα λόγω επικείμενης παραγραφής ορισμένων υποθέσεων.

Ποιους αφορά η δικογραφία, και από ποιούς ζητείται να ληφθούν ανωμοτί εξηγήσεις; Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε άτομα αναφέρονται ονομαστικά, μεταξύ των οποίων δύο δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ένα τρίτο που εμφανίζεται συχνά ως ανάδοχος συμβάσεων με τον Δήμο Κυθήρων. Εκτός από τους πέντε προαναφερθέντες, καλούνται να καταθέσουν και όσοι φέρονται να έχουν συμμετάσχει σε απόφαση χορήγησης παράτασης ορισμένων δημοτικών έργων, τα οποία κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι γύρω στα 50 συνολικά.

Η Πρωτοβουλία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, και θα συνεχίσει την πληροφόρηση των Κυθηρίων, πάντα βέβαια μέσα στα όρια που επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία
.