Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας, 17/6/2013

Παράλυτη από σήμερα η ΔΟΥ στα Κύθηρα 
 
Η ΔΟΥ Κυθήρων δεν υπάρχει πια: έκλεισε οριστικά την περασμένη Παρασκευή. Τα γνωστά γραφεία πάνω από το Ειρηνοδικείο, στην πλατεία Χώρας, αποτελούν από σήμερα επισήμως παράρτημα της ΔΟΥ Α Β Πειραιά. Δεν υπάρχει πια επί τόπου προϊστάμενος, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη (μη) εξυπηρέτηση των πολιτών. Για να μπορέσει να υπογράφει ο μέχρις πρότινος προϊστάμενος Γιώργος Καλλίγερος, θα πρέπει να λάβει σχετική εντολή από την καινούργια προϊσταμένη στον Πειραιά - άγνωστο πως και πότε.

Το προσωπικό βέβαια προσπαθεί εναγωνίως να βρει λύσεις. Σύμφωνα με τον κ. Καλλίγερο, αναμένεται εντός των ημερών η παραλαβή καινούργιας σφραγίδας που θα γράφει «ΔΟΥ Α Β Πειραιά-Κυθήρων». Όταν φθάσει θα καταστούν δυνατές ορισμένες απλές συναλλαγές, μεταξύ των οποίων φορολογικές ενημερώσεις και διπλότυπα, όχι όμως και διαδικασίες όπως δηλώσεις κληρονομιάς κ.λπ. Αλλά και αυτά τα ολίγα, μόνο με την πολυπόθητη σφραγίδα, το μεσαιωνικό αυτό φετίχ της ελληνικής γραφειοκρατίας. Εις το μεταξύ, καμία συναλλαγή με το κοινό δεν είναι εφικτή.


Μαζί με τη ΔΟΥ Κυθήρων έκλεισε και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο λειτουργούσε ως ταμιακή υπηρεσία του Δήμου Κυθήρων. Με άλλα λόγια, από σήμερα ο δήμος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει, ούτε να πληρώσει...