Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Μια συγκινητική εκδήλωση στα Φράτσια στη μνήμη του Γρηγόρη Λ. Κασιμάτη


Στις 11/8 πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη πλατεία των Φρατσίων η προγραμματισμένη εκδήλωση των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αθήνας-Πειραιά για τον αείμνηστο Γρηγόρη Λαμπρινού Κασιμάτη.
Ειδικότερα, την εκδήλωση προγραμμάτισαν ο Κυθηραϊικός Σύνδεσμος Αθηνών, η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών, το Τριφύλλειο Ίδρυμα Κυθηρίων, η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών και ο Όμιλος Κυθηρίων Πανεπιστημιακών. Τον όλο συντονισμό και την παρουσίαση της εκδήλωσης είχε ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Γιώργος Καρύδης.
Νωρίτερα το απόγευμα, τελέστηκε εσπερινός στην Παναγία Ελεούσα Φρατσίων, όπου χοροστατούσε ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ και στη συνέχεια στην πλατεία του χωριού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Μίλησαν κατά σειρά για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου αείμνσητου Γρηγ. Κασιμάτη ο πρόεδρος του Κυθ. Συνδέσμου Γιώργος Καρύδης, ο Μανώλης Στάθης, ο επίτιμος πρόεδρος του Τριφυλείου Ιδρύματος καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, ο πρόεδρος του Τριφυλείου Ιδρύματος Κυθηρίων Μανώλης Καλοκαιρινός, ο πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Βρεττός Κυπριώτης, ο πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής Νικ. Πετροχείλος, ο πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών καθ. Βασ. Λευθέρης, ο δικηγόρος Κώστας Καλλίγερος, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Παν. Βάρδας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μιχ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η κόρη του αείμνηστου Γρηγ. Κασιμάτη, Αγγελική Γρηγ. Κασιμάτη η οποία ευχαρίστησε τους οργανωτές της εκδήλωσης, τους ομιλητές, τους παριστάμενους εκ μέρους της οικογένειας Γρηγ. Κασιμάτη.
Ακολούθησαν Κυθηραϊκοί χοροί και τραγούδια του νησιού μας και έκλεισε η συγκινητική αυτή και επιβεβλημένη εκδήλωση στη μνήμη του αείμνηστου μεγάλου Τσιριγώτη Γρηγ. Κασιμάτη.
Πριν και μετά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κόσμος επισκέφθηκε το χώρο που ευρίσκονται ειδικά stands στα οποία είχε αναρτηθεί φωτογραφικό υλικό από τη ζωή, το έργο του, τις προσωπικότητες που συνάντησε κ.λπ. καθώς και εφημερίδες που είχαν κάτι σχετικό με τον αείμνηστο Γρηγόρη Κασιμάτη.
















Σε αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς του στον τόπο, των θυσιών του για την πατρίδα, την αγώνων για την ιδιαίτερη μας πατρίδα που τον ανέδειξαν σε «ΑΝΘΡΩΠΟ» ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ για το νησί μας.

2 Οκτωβρίου 2000