Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΘΗΡΑΪΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ


Το Σάββατο στις 4 Αυγούστου στην Πλατεία της Αγίας Τριάδας Λογοθετιανίκων (Κατσουλιάνικα) η Κυθηραική Αδελφότητα του Πειραιά πραγματοποίησε μια αξιόλογη πολιτιστική μουσικοχορευτική εκδήλωση συναυλιακού τύπου, στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων του νησιού μας.
Η εκδήλωση απαρτιζόταν από τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάσθηκε το έργο του Β. Τσιτσάνη από το μουσικό-λαϊκό σχήμα του Nίκου Βαρβαρέσου. Στο δεύτερο μέρος το νέο μουσικό συγκρότημα της Αδελφότητας αποτελούμενο από οχτώ Τσιριγώτες μουσικούς ηλικίας 14-18 ετών, που διδάσκονται δωρεάν μουσική στα πλαίσια των προσφορών της Αδελφότητας, κράτησε για μια ώρα σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον του κόσμου με την άριστη εκτέλεση γνωστών μουσικών κομματιών. Τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της ορχήστρας ανέλαβε ο γνωστός δάσκαλος μουσικής Μανώλης Στάθης (Σπιθέας). Στο τρίτο μέρος το οποίο είχε και χορευτικό ενδιαφέρον, τόσο τα παιδιά της Αδελφότητας όσο και η ορχήστρα του πρώτου μέρους μας κράτησαν συντροφιά με ελληνικούς και άλλους χορευτικούς ρυθμούς και το γλέντι με πρωταγωνιστές τα παιδιά διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς χαίρεται ιδιαίτερα για την όμορφη αυτή πολιτιστική εκδήλωση και πιστεύει ότι θα μπορέσει και του χρόνου να πραγματοποιήσει κάτι ανάλογο σε κάποιο άλλο μέρος με κατάλληλη ατμόσφαιρα για εκδηλώσεις αυτού του είδους. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την ουσιαστική υλική και ηθική βοήθεια τους εξής: Τον Δήμο Κυθήρων για την παραχώρηση του χώρου και των μέσων καθαρισμού της περιοχής και μεταφοράς των υλικών, τον σύλλογο ''Μυρτιά'' των Μητάτων για την παραχώρηση των καθισμάτων του, τον Αντώνη Λαχανά και τον Νίκο Νοταρά για τη βοήθειά τους στο στήσιμο της εξέδρας και τον φωτισμό της πλατείας, την Ράνια Καλοκαιρινού για τη φιλοξενία μουσικών, την Ιωάννα Φατσέα για την δωρεάν διαμονή σε ενοικιαζόμενα δωμάτια που διαθέτει του μουσικού σχήματος από την Αθήνα, τον Δημήτρη Καλαϊτζάκη και τον Γιώργο Κασιμάτη (Δρυμωνιάτη) για τον σχεδιασμό της εκδήλωσης, τη συνεχή και ουσιαστική παρουσία τους και την υλική προσφορά τους, τον Στέλιο Καλαϊτζάκη για τη βοήθειά του στην υλοποίηση του προγράμματος, τον Μιχάλη Καστρίσιο και τον Θόδωρο Πρινέα για τη βοήθειά τους στη μεταφορά και το στήσιμο των καθισμάτων, αλλά και τη διαμόρφωση του χώρου, τον Γιώργο Καλοπαίδη που παρείχε βοήθεια σε όλους τους τομείς και συνεισέφερε πολύ στην επιτυχία της εκδήλωσης, το μουσικό σχήμα του Νίκου Βαρβαρέσου για την δωρεάν μουσική παρουσία του και την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης, τη νέα Τσιριγώτισσα ταλαντούχα τραγουδίστρια Κατερίνα Φατσέα για τη γλυκύτατη μουσική συμμετοχή της και τέλος τα παιδιά της Αδελφότητας, τα νέα μουσικά ταλέντα μας που έπαιξαν με την ψυχή τους για το Τσιρίγο κι αφιέρωσαν την παρουσία τους στον παρόντα στην εκδήλωση, μεγάλο δάσκαλο Στράτη Θεοδωρακάκη. Τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στο νέο μουσικό σχήμα είναι : Καλαϊτζάκης Γιώργος, Πετρόχειλος Κοσμάς, Καλαϊτζάκη Κατερίνα, Καλαϊτζάκη Μυρτώ, Κασιμάτης Παναγιώτης, Καλοκαιρινού Μυρτώ, Στάθης Γιάννης, Καλλίγερος Δημήτρης και Μανιατάκου Γεωργία.