Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ο Γιώργος Λεμπέσης στα Κύθηρα


Το Σάββατο 18 Αυγούστου, στις 20.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου "Βιβλιόγατος" στη Χώρα οι Εκδόσεις Ψυχογιός και ο Γιώργος Λεμπέσης προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του.
Παιδιά, ελάτε να δείτε πώς γίνεται η πιο μεγάλη ψαρόσουπα του κόσμου! Ο Βρασίδας ο αχινός αναλαμβάνει την υπόθεση. Βοηθήστε τον και σώστε μαζί με την Άννα τα ψάρια στη Θάλασσα της Μήλου!
Βιογραφία του Γιώργου Λεμπέση
Ο Γιώργος Λεμπέσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Μουσική Βιομηχανία, καθώς και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Από το 2003 έως το 2011 εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 παραγωγές, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ορόσημο στην καριέρα του αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα (Town for Kids, 2008 & 2009). Το 2010, ένα ακυκλοφόρητο διήγημά του, με τίτλο 4 ΣΕΛΙΔΕΣ, απέσπασε το βραβείο πρωτότυπης ιστορίας και κοινού στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιών που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο. To Μάιο του 2011 δημιούργησε τη δική του εταιρεία εκτέλεσης παραγωγών, την Gold Producta Handling. Το μυθιστόρημα ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ανέβηκε στο θέατρο για τρεις συνεχείς χρονιές σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης η εικονογραφημένη εκδοχή του με τίτλο ΨΑΡΟΣΟΥΠΙΤΣΑ, καθώς και το Θ’ ΑΥΓΟ, ενώ ετοιμάζεται το ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ 2: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΤΑΠΑ».