Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Eικαστική έκθεση 9 γυναικών στα Κύθηρα


FOLLOW YOUR  ART Gallery

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“‘More female than ever’

Εγκαίνια: Σάββατο 7 Ιουνίου 2012 ώρα 21:00

Διάρκεια έκθεσης 8/7 εώς 17/7

Η εικαστική διερεύνηση του θέματος της γυναικείας ταυτότητας προκάλεσε από το 1960 και ιδίως από το 1970 και μετά την δημιουργία εξαιρετικά τολμηρών και πρωτοποριακών έργων, καθώς και παθιασμένες συζητήσεις και ιδεολογικές συγκρούσεις ανάμεσα σε θεωρητικούς και ανάμεσα σε καλλιτέχνες. Η εξέταση των κοινωνικοπολιτικών παραμέτρων της έννοιας της ταυτότητας, όπως η σεξουαλικότητα και η φυλή, οι συσχετισμοί των νεοτέρων ψυχαναλυτικών προσεγγίσεων, φεμινιστικών θεωριών  και αναλύσεων, η επίδραση πολιτικών διακηρύξεων και κοινωνικών διαμαρτυριών έθεσαν τις βάσεις για την αναθεώρηση παλαιοτέρων προτύπων σχετικά με το γυναικείο φύλο και την επανεξέταση ολόκληρου του συστήματος της γλώσσας της ιστορίας της τέχνης. Σήμερα, το πρόσωπο της γυναικείας ταυτότητας συνεχίζει να πυροδοτεί τη φαντασία και το ενδιαφέρον καλλιτεχνών και κοινού.

Στην έκθεση με τίτλο ‘more female than ever’ 9 καλλιτέχνιδες διερευνούν τις διαφορετικές πλευρές αυτού του ‘προσώπου’ μέσα από την φωτογραφία, το σχέδιο και έργα ζωγραφικά και χαρακτικά.

Καλλιτέχνιδες: Blanka Amezkua, Alessandra Dimitra, Αγγελική Δουβέρη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Αγγελική Κορκού, Μελίνα Μωυσιδέλη, Φωτεινή Πούλια, Μαρία Φιλιππακοπούλου, Νατάσσα Πουλαντζά.

Επιμέλεια: Βασιλική Βαγενού.

FOLLOW YOUR ART: Καψάλι, Κύθηρα, τηλ: 27360 31634