Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου βουλευτή Παν. Μελά


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ






Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ, των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης τόνισε:

«Ο Ελληνικός Λαός διέρχεται σήμερα μια πολύ μεγάλη οικονομική κρίση. Με τα μέτρα που έχουν ληφθεί, λόγω της εφαρμογής των Μνημονίων, δεν έχει απλά πιεστεί, έχει εξοντωθεί και κανείς δεν βλέπει φως στο τούνελ.
Φτάσαμε στο σημείο αυτό, διότι σκύψαμε το κεφάλι στην Τρόικα  και στο ΔΝΤ και υποταχθήκαμε πλήρως.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της Τρικομματικής Κυβέρνησης, ο κος Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε ούτε στα μισά από τα 18 μέτρα για την ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας, που παρουσίασε προεκλογικά.
Δεν είπε το παραμικρό για την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, των πολυτεκνικών επιδομάτων, των ειδικών επιδομάτων κλπ.
Το να μιλάει για ανάπτυξη, με μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση της φορολόγησης και επιβολή χαρατσιών, είναι λόγια χωρίς αποτέλεσμα.
Με τα μέτρα αυτά, η αγορά νεκρώνει. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες, αυξάνονται οι αυτοκτονίες και οι εγκληματικές ενέργειες και κανείς δεν βλέπει ελπίδα για μια καλύτερη πορεία της χώρας μας.
Αναφέρθηκε ο κος Πρωθυπουργός στις αποκρατικοποιήσεις. Συμφωνούμε στις αποκρατικοποιήσεις, που θα αποβαίνουν υπέρ του Ελληνικού Λαού, όχι όμως σε αποκρατικοποιήσεις που θα αποβαίνουν στο ξεπούλημα Δημόσιας Περιουσίας, για λόγους εξυπηρέτησης κάποιων συμφερόντων.
Δεν αναφέρθηκε καθόλου στην Υγεία, που είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, σήμερα,  έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ.
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έφτασαν στο σημείο να πληρώνουν για τα φάρμακά τους και πολλάκις να πληρώνουν και τους γιατρούς.
Γι αυτό, επιβάλλεται να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί ο ΕΟΠΥΥ.
Τα Νοσοκομεία στερούνται αναλώσιμων υλικών και έχουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Ορισμένα μάλιστα, οδηγούνται στο κλείσιμο. Αυτή η κατάσταση δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί.
Προσωπικά, αλλά και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι: Μέτρα που θα αποβαίνουν για το καλό του Ελληνικού Λαού θα τα στηρίζουμε. Όμως, θα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μέτρα, σε αποφάσεις που θα αποβαίνουν εις βάρος του Λαού, διότι, ο Ελληνικός Λαός δεν αντέχει άλλο.»