Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Οι φίλοι των Μουσείων των Κυθήρων ευχαριστούν


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ

            Αισθανόμενοι έκπληξη κι ευγνωμοσύνη για την ευγενική του σκέψη αλλά και υποχρέωση δημοσιοποίησης της γενναιόδωρης προσφοράς του, ανακοινώνουμε ότι ο καθηγητής G.L.Huxley, κατά την εδώ τριήμερη παραμονή του, προέβη στη δωρεά ποσού 500 Ευρώ στο Σύλλογό μας. Η δωρεά αυτή αποτελεί την πρώτη χειρονομία αναγνώρισης και εμπιστοσύνης προς τον υπό σύσταση Σύλλογό μας.
            Η επιστροφή του αρχαιολόγου Huxley, ο οποίος έκανε ανασκαφές με τον αείμνηστο J.N.Coldstream προ πεντηκονταετίας, στα Κύθηρα συνετέλεσε τα μέγιστα στην εκδήλωση ενός απρόσμενου ενδιαφέροντος για τους σκοπούς του Συλλόγου μας και απετέλεσε για όλους μας πόλο έλξης, συσπείρωσης και έμπνευσης. Έτσι η επίσκεψή του θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας ως η πρώτη επίσημη πράξη εμφάνισης των Φίλων Μουσείων Κυθήρων.
            Η ευγενική του πράξη πρέπει να θεωρηθεί ως εκδήλωση αγάπης του George Leonard προς το πρόσωπο όλων εκείνων που βρέθηκαν κοντά του και του εξέφρασαν το σεβασμό τους και την πνευματική χαρά να κοινωνούν το λόγο του. Καθώς επίσης και αμέριστου ενδιαφέροντος του επιστήμονα Huxley προς το βαθύτερο περιεχόμενο των ανησυχιών μας και των ανηζητήσεών μας.
            Μακάρι η ευγενική του χειρονομία να βρει μιμητές για το καλό του νησιού μας. Μακάρι κι εμείς να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου μας που είναι η προστασία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς σε όλες τις διαστάσεις της (αρχαιολογία και ιστορία, λαογραφία, καλές τέχνες, φυσική ιστορία).