Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Επιστημονική εκδήλωση επίδοσης τιμητικού τόμου "Ιστορίας Μέρμνα" από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Αθηνών στον Ομότιμο Καθηγητή Γεώργιο Λεοντσίνη


Την Τετάρτη 27/6 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προς τιμή του ομότιμου καθηγητή Γεώργιου Ν. Λεοντσίνη, όπου επιδόθηκε στον τιμώμενο αφιερωματικός τόμος με τίτλο "Ιστορίας Μέριμνα".
Η εκδήλωση άρχισε με προσφώνηση του πρύτανη του Ιδρύματος καθηγητή Θεοδ.Πελεγρίνη ο οποίος αναφέρθηκε στο ήθος, την επιστημονική κατάρτιση αλλά και τα επιτεύγματα στην ερευνητική προσπάθεια του τιμώμενου αλλά και στις πολυετείς άριστες σχέσεις που έχει μαζί του.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του τέως πρύτανη καθηγητή Δημοσθ. Ασημακόπουλου, του προέδρου του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης καθηγητή Αθανάσιου Τριλιανού, της Διευθύντριας του τομέα Ανθρωπιστικών Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. καθηγήτριας Άννας Κατσίκη-Γκίβαλου, του Αντιπροέδρου της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας διδάκτορα Αιμίλιου Σολομού, του προέδρου της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος αναπληρωτή καθηγητή Κων/νου Μαλαφάντη, του προέδρου της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών ομότιμου καθηγητή Νικ. Πετρόχειλου, ενώ αναγνώστηκαν χαιρετισμοί του πρόεδρου της Εταιρείας Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας καθηγητή Δημήτρη Σακκή, καθώς και του καθηγητή της Νεοελληνικής Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κων/νου Βακαλόπουλου. Τέλος, χαιρετισμό έκανε και ο σχολικός σύμβουλος, υπ. Διδάκτορας Γαβριήλ Παντιώρας εκ μέρους των φοιτητών του τιμώμενου.
Ομιλίες έκαναν ο Διευθυντής Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών του Π.Τ.Δ.Ε. καθηγητής Δημοσθένης Δασκαλάκης, ο καθηγητής Αντώνιος Χουρδάκης, κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής Πανεπιστημίου Κρήτης και ο αναπληρωτής καθηγητής Χαράλαμπος Μπαμπούνης, επιμελητής του τιμητικού τόμου και βασικό στέλεχος της μεγάλης προσπάθειας ολοκλήρωσης αυτού του μεγάλου έργου.
Ακολούθησε αντιφώνηση και ομιλία του τιμώμενου καθηγητή Γεώργιου Ν.Λεοντσίνη με κύριο θέμα "Ο Πανεπιστημιακός Ιστορικός". Ο ομιλητής ανέπτυξε το θέμα του με παραστατικότητα, με σαφήνεια, με απλό και κατανοητό τρόπο, ενώ μετά την τιμητική αυτή εκδήλωση ο τιμώμενος δέχτηκε τα συγχαρητήρια των παρισταμένων.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι στην ωραία αυτή εκδήλωση παρέστησαν και πολλοί συμπατριώτες μας, καθηγητές ΑΕΙ, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ.  Κυθηραϊκών Σωματείων και πολλοί φίλοι του τιμώμενου, αλλά και οι μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ καθώς και ο πρώην μητροπολίτης Κυθήρων κ. Κύριλλος.