Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

«Να αποκατασταθεί άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων- Κρήτης»

Παρέμβαση στη βουλή

Mε ερώτηση προς τo Υπουργείo Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων-Αντικυθήρων με Πειραιά- Γύθειο – Καλαμάτα – Καστέλι Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Για περισσότερο από ένα μήνα τώρα, δεν είναι δυνατή η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Χανίωνν  με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο, αφού λόγω βλάβης, έχει ακινητοποιηθεί το επιβατηγό πλοίο που έχει αναλάβει την εκτέλεση του δρομολογίου.
Οι κάτοικοι και οι εκπρόσωποι των φορέων των παραπάνω περιοχών κάνουν λόγο  για μια ιδιότυπη και ταυτόχρονα, εξόχως αρνητική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, στο αποκορύφωμα μάλιστα της τουριστικής περιόδου, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις (ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια) και με δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, το Υπουργείο με καθυστέρηση, θα προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των  Χανίων με τα Κύθηρα και την Πελοπόννησο και η αγωνία επιβατών και επιχειρηματιών κορυφώνεται, αφού είναι αβέβαιο αν βρεθεί νέα ακτοπλοϊκή εταιρεία και νέο πλοίο.
Επειδή έχουν προκληθεί τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για τον τουρισμό των παραπάνω περιοχών από τις καθυστερήσεις σας, μεσούσης μάλιστα της τουριστικής περιόδου.

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ,
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να διασφαλίσετε την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Καστελίου Κρήτης με τα Κύθηρα, την Πελοπόννησο και τον Πειραιά;».

πηγή: cretapost.gr