Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Αιτήσεις για το 13ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων του ΕΚεΠεΚ.

Στα Κυθήρα θα συγκεντρωθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα αυτό το φθινόπωρο για την εκπαίδευση 30 νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της Αειφορίας.
Το 13ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική ενότητα «Νησιωτικότητα, Περιβάλλον και Ανάπτυξη: Θαλάσσιες Μεταφορές και Eνέργεια».
Κεφαλοποιώντας την εμπειρία από τη διοργάνωση 12 αντίστοιχων προγραμμάτων κατάρτισης, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ως «Καλή Πρακτική» από την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του ΟΗΕ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ) θα ηγηθεί επιστημονικά του προγράμματος.

Τόπος και Ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος
Θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πελαγία Κυθήρων το χρονικό διάστημα μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου 2017. Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως και τις 4 Αυγούστου 2017.

Ποιους αφορά;
Μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, αποφοίτους, τελειόφοιτους σχολών με γνωστικά αντικείμενα που συνδέονται με την θεωρητική επεξεργασία και την εφαρμοσμένη επιστήμη της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, της ενέργειας και της ναυτιλίας, αλλά και όλους όσους θέλουν να εμβαθύνουν στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Γιατί στα Κύθηρα;
Η σειρά των θερινών προγραμμάτων κατάρτισης του ΕΚεΠΕΚ λαμβάνει χώρα στα Κύθηρα αδιαλείπτως εδώ και δέκα χρόνια. Το αδιατάρακτο φυσικό περιβάλλον του νησιού, η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η ύπαρξη περιοχών NATURA αλλά και μνημείων ιστορικής και θρησκευτικής κληρονομίας, καθώς επίσης και η συνεχής στήριξη από τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, τον παραγωγικό τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία καρποφόρων συνεργατικών δεσμών μεταξύ της ακαδημαϊκής και της τοπικής κοινότητας.

Τι είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚεΠΕΚ):
Το ΕΚεΠΕΚ ανήκει οργανικά στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (Δ.Ε.Π.Σ.), του Παντείου Πανεπιστημίου. Από την ίδρυση του το 2002 συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ο.Η.Ε., περιφερειακούς οργανισμούς, ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (www.ekepek.gr)

Για την επίσημη προκήρυξη/ πρόσκληση συμμετοχής, ακολουθείστε τον σύνδεσμο http://www.ekepek.gr/index.p l/news/42-calls-of-interest/319-kithira2017 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του προγράμματος στο Facebook https://www.facebook.com/events/1577342665622838/

πηγή: presspublica.gr