Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Αegean: Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για νέους φοιτητές

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, προσφέροντάς τους 8 εισιτήρια μονής διαδρομής το χρόνο (1 Οκτωβρίου- 30 Σεπτεμβρίου) για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Τα εισιτήρια (μέσω του δικτύου της Aegean και της Olympic Air) μπορούν να περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα δρομολόγιο, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη για τη μετακίνηση των φοιτητών. Π.χ. Κύθηρα-Αθήνα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξουμε τους νέους στο ξεκίνημά τους και να τους διευκολύνουμε στις μετακινήσεις τους από και προς τον τόπο διαμονής τους και το πανεπιστήμιό τους, προκειμένου να επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν τις οικογένειές τους. Η πρωτοβουλία αυτή, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 αφορά σε: 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από προορισμούς προς δρομολόγια «άγονων γραμμών»: Ζάκυνθος, Λέρος, Πάρος, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθος, Κάρπαθος, Σκύρος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Καλαμάτα, Καστελόριζο*, Αστυπάλαια*, Κάλυμνος*
Μέσω συνδεδεμένου δρομολογίου 150 νεοεισαχθέντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 750 φοιτητές μέχρι σήμερα (250 νεοεισαχθέντες ανά έτος 2013, 2014 και 2015) εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος και λαμβάνουν από την AEGEAN και την Olympic Air, 8 δωρεάν εισιτήρια ανά έτος, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η επιλογή των φοιτητών βασίζεται τόσο στην επιτυχή εισαγωγή σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, όσο και σε συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με την έναρξη του προγράμματος, στις 31 Οκτωβρίου 2016 έως και 30 Νοεμβρίου 2016.

πηγή: difernews.gr