Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 28/11/2016 (1)

Δυναμικά συμμετείχε ο Δήμος Κυθήρων στην 3η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Αθήνας "Greek Tourism Expo 2016" που έγινε από 25-27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Στην έκθεση συμμετείχαν πολλοί tour operators και επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ η διοργάνωση διακρίθηκε κυρίως για τις πολλές B2B συναντήσεις με πράκτορες του εξωτερικού.
Ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον Δήμαρχο κ. Χαρχαλάκη, τον Πρόεδρο της Τουριστικής Επιτροπής κ. Κορώνη, τον αρμόδιο υπάλληλο κ. Γιαννιώτη, μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και επαγγελματίες του τουρισμού.
Κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, το περίπτερο του Δήμου μας επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Τρυφωνόπουλο, που ήταν ενήμεροι για την μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στα Κύθηρα κατά το 2016 και συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την πολιτική προβολής και εξωστρέφειας που εφαρμόζει τα τελευταία 2 χρόνια και η οποία βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τις εθνικές πολιτικές στον τουρισμό.
Παράλληλα, η Υπουργός έδωσε ιδιαίτερη βάση στην προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, ενώ δήλωσε ότι η στόχευση στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς το κοινό αυτό είναι σε θέση να διευρύνει τη σεζόν σε νησιά όπως τα Κύθηρα, υπό το στοιχείο της ποιότητας και του τουρισμού υψηλών εισοδημάτων.
Ήδη ο Δήμος μας προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις της Βιέννης και της Ζυρίχης τον Ιανουάριο, όπου θα διανείμει το νέο του υλικό, το οποίο μέχρι σήμερα μόνο θετικά σχόλια έχει αποσπάσει, και θα πραγματοποιήσει πολλές B2B συναντήσεις.