Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 28/11/2016 (2)

Ο Δήμαρχος Κυθήρων, ευρισκόμενος στην Αθήνα για υπηρεσιακούς λόγους, παρέστη την Κυριακή 27/11 στο ετήσιο Μνημόσυνο των ευεργετών των Αντικυθήρων στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς, το οποίο τελεί κάθε χρόνο η Ένωση των Απανταχού Αντικυθηρίων "Ο Άγιος Μύρων". Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ, ενώ παρευρέθη και ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος έχει Αντικυθηραϊκή καταγωγή. Κατά τον καφέ που προσφέρθηκε στην αίθουσα του Ναού, ο κ. Δήμαρχος έγινε αποδέκτης ευχαριστιών από τους Αντικυθήριους για τα δημοτικά έργα που εκτελούνται στο νησί, ενώ ενημέρωσε τα μέλη της Ενώσεως για το ζήτημα του ιατρού και για την υπογραφή των συμβάσεων για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές, που έχει καθυστερήσει λόγω του απαραίτητου προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της Ενώσεως Αντικυθηρίων στον Πειραιά, μαζί με τον Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, και είχαν μια διεξοδική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης πάνω στα σοβαρά προβλήματα των Αντικυθήρων. Κοινή διαπίστωση ήταν η σύμπνοια όλων των φορέων (Δήμος, Μητρόπολη, Ένωση) σχετικά με την ανάγκη συγκεκριμένων παρεμβάσεων στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το νησί, καθώς και η έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Δημάρχου και τη Δημοτική Αρχή, που έχουν μέχρι σήμερα αποδείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τα Αντικύθηρα και τους κατοίκους τους.
Τη Δευτέρα 28/11 ο κ. Δήμαρχος έγινε δεκτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που αφορούν την μεγάλη ομογενειακή κοινότητα Κυθηρίων στην Αυστραλία και τις ΗΠΑ και τον ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του να επισκεφθεί την Αυστραλία και τους εκεί Κυθήριους ομογενείς.
Τέλος, επισκέφθηκε και την έδρα της Εφορείας Νεοτέρων Μνημείων στην Πλάκα όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κα. Μανούδη και τους συνεργάτες της, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα αδειοδότησης της μελέτης που έχει ολοκληρώσει ο Δήμος μας για την πλήρη αποκατάσταση, ανακαίνιση και ανάδειξη του Κτιρίου Δημοτικής Αγοράς "Μαρκάτο" στη Χώρα Κυθήρων, το οποίο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο με στόχο να μετατραπεί σε παγκυθηραϊκής εμβέλειας σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του νησιού μας.