Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Εγκαίνια Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου

Του Βαγγέλη Καρπαθάκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή του Θωμά 8 Μαΐου τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Παναγιάς Μυρτιδιωτίσσης Αλίμου.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο και του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμεντα.
Την τελετή των εγκαινίων παρακολούθησαν και προσευχήθηκαν πλήθος πιστών όπου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό από νωρίς το πρωί.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, ο οποίος αναφέρθηκε στα εμπράγματα μέρη της εκκλησίας όπου υπάρχουν διαμέσου της ενορίας.
''Τα τρία αυτά μέρη είναι οι Ιερείς, ο Λαός και ο Ναός, έτσι και σήμερα εγκαινιάσαμε τον Ιερό Ναό όπου είναι Οίκος του Θεού όπου ευδοκεί και κατοικεί ο Θεός. Είναι ακόμα ένας συνεχής Γολγοθάς όπου ιερουργείτε η αναίμακτη θυσία του Θεού μας και τόπος όπου τελούνται τα Ιερά Μυστήρια ο Γάμος η Βάπτιση'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεών.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος συμπλήρωσε: ''Ο ναός δεν είναι μόνο τόπος λατρείας αλλά είναι και το κέντρο της Πνευματικής ζωής και της Χριστιανικής Μαρτυρίας της Χριστιανικής Κοινότητας. Μπαίνοντας σε έναν ναό μπαίνουμε σε μία κοινότητα και σε μία κοινωνία Αγάπης, μπαίνοντας στη Κοινότητα αυτή πρέπει με κέντρο την Ενορία μας να εκφράζουμε έμπρακτα την Αγάπη στους συνανθρώπους μας.''
Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα της θεμελίωσης του Ιερού Ναού, στα Θυρανοίξια αλλά και στους Εφημερίους του Ιερού Ναού με τελευταίο τον σημερινό Προϊστάμενο Αρχιμ. Πολύκαρπο Κεντικελένη, όπου σήμερα τελούνται τα Εγκαίνια.
Τέλος ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών ευχαρίστησε τους Μητροπολίτες, Θηβών κ. Γεώργιο, Κυθήρων κ. Σεραφείμ και τον Επίσκοπο Μεθώνης κ. Κλήμεντα που παρευρέθηκαν στην τοπική χαρά της Μητροπόλεως.

πηγή: romfea.gr