Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η Μυρτιδιώτισσα επέστρεψε στο Θρόνο Της

Μετά από απουσία πλέον των δύο μηνών, η Ιερά και Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας επέστρεψε την Κυριακή των Μυροφόρων στο Θρόνο Της, στο Ιερό Προσκύνημά Της στα δυτικά των Κυθήρων.

Η Ιερά Εικών είχε αναχωρήσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας για τον Μητροπολιτικό Ναό του Εσταυρωμένου όπου παρέμεινε μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, για να ξεκινήσει το δεκαπενθήμερο ταξίδι Της σε όλα τα χωριά των Κυθήρων, το γνωστό παλαιότατο έθιμο της "Γύρας", το οποίο τηρούν ευλαβικά οι Κυθήριοι με επικεφαλής τον Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, τον Ιερό Κλήρο και τις Τοπικές Αρχές.

Το πρωί της Κυριακής των Μυροφόρων τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος Καλοκαιρινών, τελευταία στάση της Ιεράς Εικόνος, και αμέσως μετά Κλήρος και Λαός συνόδευσαν την εικόνα πεζή μέχρι το Ιερό Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας, όπου άμα τη αφίξει της Ιεράς Πομπής εκρούσθησαν χαρμοσύνως οι κώδωνες.

Ο Σεβασμιώτατος δεήθηκε για τους εγγύς και μακράν Κυθήριους και Αντικυθήριους, για τους ναυτικούς, τη νεολαία, τους ανέργους και χειμαζόμενους και τον σύμπαντα κόσμο, ενώ ανέφερε ότι καθόλη τη διάρκεια της "Γύρας" της Εικόνος άνοιξαν οι ουρανοί στο νησί, χαρίζοντας το πολύτιμο νερό στη διψώσα γη των Κυθήρων.

πηγή: romfea.gr