Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Ένωση Επτανησίων Ελλάδας ««Στης Πλάκας τις ανηφοριές», 23/5/2016

Αθήνα 7/5/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση
«Στης Πλάκας τις ανηφοριές»
στο θέατρο Badminton
στις 23 Μαΐου 2016 & ώρα 20:30

Οι ωραιότερες επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες και τα τραγούδια του κρασιού μας μεταφέρουν νοερά στην εποχή του ρομαντισμού, στα καντούνια και στις ρούγες του Ιονίου και στην παλιά Αθήνα «Στης Πλάκας τις ανηφοριές».

Η Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών , η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής  και η  Μαντολινάτα του Ιονίου της  Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας συμπράττουν σε ένα μεγάλο αφιέρωμα για το ελληνικό μπελκάντο, από την επτανησιακή στην αθηναϊκή καντάδα, την όπερα,  την οπερέτα, το ταγκό και το αρχοντορεμπέτικο, με αφορμή την 152η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Πρωταγωνιστούν: ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη, ο  βαθύφωνος Χρήστος Αμβράζης και ο λαϊκός τροβαδούρος Μπάμπης Τσέρτος.

Τα κείμενα, την ενορχήστρωση και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης,  ενώ  τη σκηνοθετική επιμέλεια  και τις  χορογραφίες  έχει η υπεύθυνη θεάτρου και χορού της Ε.Ε.Ε. Μαρία Θωμοπούλου.

Τραγούδια του κρασιού και αθάνατες καντάδες όπως: «Θα το πιείς ένα ποτήρι, θα το πιείς», «Εγώ θα κόψω το κρασί», «Ακόμα ένα ποτηράκι», «Κελαηδήστε, ωραία μου πουλάκια», «Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά»,  «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου»,  «Απόψε την κιθάρα μου»,  «Στης Πλάκας τις ανηφοριές», συνομιλούν μοναδικά με διάσημες όπερες και οπερέτες: «Carmen, «Rigoletto, «Ernani», «Βαπτιστικός», «Ριρίκα», «Απάχηδες των Αθηνών», ταυτόχρονα με  το ελαφρό ερωτικό τραγούδι του μεσοπολέμου: «Ας ερχόσουν για λίγο», «Γλυκά μου μάτια», «Όταν γελάς», «Να με  παίρνανε τα σύννεφα», «Αν ήμουνα Θεός», «Το πρωϊ με ξυπνάς με φιλιά» και παντρεύουν με μοναδικό τρόπο τις ωραιότερες μελωδίες του αρχοντορεμπέτικου των Γούναρη, Σογιούλ και Τσιτσάνη:  «Για τις γυναίκες ζούμε όλοι», «Ένα βράδυ που΄ βρεχε», «Άλλα!!!», «Άρχισαν τα όργανα», «Η αχάριστη», «το τραμ το τελευταίο».

H νέα μουσικοθεατρική παραγωγή της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  «Στης Πλάκας τις ανηφοριές», σκοπό έχει να αναδείξει την εξωστρέφεια της επτανησιακής μουσικής σχολής αλλά και τη σαφή επιρροή του επτανησιακού belcanto σχεδόν σε ολόκληρο το ελληνικό τραγούδι.

Γραφείο Τύπου ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ