Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, 16/12/2015

ΑΠΟ                                                                              16-12-2015
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεδρίαση διατομεακής επιτροπής τουρισμού στην Π.Ε. Νήσων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος συνεκάλεσε σήμερα συνεδρίαση της διατομεακής επιτροπής παρακολούθησης και συντονισμού θεμάτων τουρισμού και υποβοήθησης για την διαχείριση κρίσεων στην Π.Ε. Νήσων. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι Εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Τουρισμού κ. Ελένη Δημοπούλου και κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων.
Ο κ. Χατζηπέρος αφού καλωσόρισε όλα τα μέλη της επιτροπής, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της τουριστικής προβολής, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Π.Ε. καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.
Επισήμανε ότι η μεταφορά του αεροδρομίου του Ελληνικού στα Σπάτα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην οργανωμένη επισκεψιμότητα των τουριστών στα νησιά. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά. Τόνισε με έμφαση ότι ο τουρισμός αποτελεί το βασικό προϊόν για τα νησιά της Π.Ε. Τα νησιά και η Τροιζηνία είναι βασικός πόλος έλξης γιατί διαθέτουν πολιτιστική κληρονομιά, μέγιστο κάλλος και βέβαια βρίσκονται δίπλα στην πρωτεύουσα με τεράστια δυνατότητα ανάπτυξης, με αξιοποίηση των δυνατοτήτων όπως είναι ο ιαματικός τουρισμός στα Μέθανα και βέβαια οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Π.Ε. προκύπτει και από την επιστολή της Περιφερειάρχου κ Ρένας Δούρου προς όλους τους Δημάρχους της Π.Ε. για την υποβολή προτάσεων. Επίσης έκανε λόγο  για την παραβατικότητα έχουσα σχέση με τουρισμό, τον εντοπισμό περιπτώσεων παραβατικότητας και πρότεινε στους Δήμους να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση της, καθώς επίσης και για την επαύξηση του τουριστικού προϊόντος.
Εν συνεχεία οι Δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των Δήμων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με έμφαση στην καθαριότητα, στις συγκοινωνίες αλλά και στην έλλειψη προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα των νησιών.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης πρότεινε τον κεντρικό συντονισμό των θεμάτων τουρισμού, με μηνιαίες συσκέψεις της επιτροπής, με σκοπό την παρακολούθηση των θεμάτων τουρισμού αρμοδιότητας του, την διατύπωση αιτιολογημένων αιτημάτων ανά Δήμο και την λήψη των κατάλληλων μέτρων που αφορούν στον έλεγχο των παρανομιών, στην καθαριότητα και στην ευταξία της Π.Ε. Νήσων.