Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Αυστραλία: 12χρονος οδήγησε 35 χιλιόμετρα για να σώσει τους γονείς του

Δύο παιδιά ηλικίας 12 και 13 ετών οδήγησαν 35 χιλιόμετρα στον πλησιέστερο δρόμο σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τη ζωή των γονιών τους, που είχαν παγιδευτεί σε ένα πηγάδι σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Αυστραλίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το ταξίδι τους δεν είχε αίσιο τέλος για τον πατέρα τους, ο οποίος πέθανε από αναθυμιάσεις μέσα στο πηγάδι.
Ο 29χρονος προσπαθούσε να εγκαταστήσει μια αντλία νερού στον πάτο του πηγαδιού κοντά στο Weilmoringle, περίπου 225 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Lightning Ridge, το Σάββατο.
Η 28χρονη σύζυγός του προσπάθησε να τον σώσει, αλλά έπεσε στο πηγάδι όταν η σκάλα από σχοινί που είχε μαζί της έσπασε.
Τότε τα δύο παιδιά αποφάσισαν να δράσουν και πήραν το αυτοκίνητο προκειμένου να φτάσουν σε έναν κεντρικό δρόμο και να ειδοποιήσουν την αστυνομία. Σύμφωνα με την αστυνομία κατάφεραν να σταματήσουν έναν μοτοσυκλετιστή, ο οποίος και ειδοποίησε ασθενοφόρο.
Οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο πατέρας πέθανε μέσα στο πηγάδι, ενώ η μητέρα τους μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου παραμένει σε σοβαρή κατάσταση από πιθανή δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως δεν είναι ασυνήθιστο τα παιδιά που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, να ξέρουν να οδηγούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

πηγή: ethnos.gr