Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας στο Πανεπιστήμιο N.S.W. Μηνάς Κορωναίος τιμήθηκε με το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέα


Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας (N.S.W.) του Σύδνεϋ, Μηνάς Κορωναίος τιμήθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2012 με το Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ανδρέα για ευεργεσία. Ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα είναι η υψηλότερη τιμητική διάκριση που δίδεται από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αυστραλία για ευεργεσία. Ο Σταυρός προσφέρθηκε στο διαπρεπή επιστήμονα για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εκκλησία και την ευρύτερη κοινότητα.
Ελάχιστοι έχουν τιμηθεί με το Σταυρό αυτό, μόνο 4 έχουν δοθεί μέχρι σήμερα. Ο Σταυρός προσφέρθηκε μαζί με τιμητική αναγνώριση υπογεγραμμένη από την Εξοχότητά του, το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Στυλιανό με τη διατύπωση (φράση) «Τιμητική διάκριση / Ο Χρυσούς Σταυρός του Αγίου Ανδρέα προσφέρεται δια του παρόντος στο Μηνά Κορωναίο».
Ακόμη στη τιμητική διάκριση αναφέρονται στα ελληνικά «εις αναγνώριση των εξόχων και  πολυτίμων επιστημονικών υπηρεσιών και των επιτευγμάτων, εν υποδειγματική φιλανθρωπία και σεμνότητι, εις την κατ’ εξοχήν ελληνικήν επιστήμην της Ιατρικής παρά του Ιατρού Οφθαλμολόγου και καθηγητού κ. Μηνά Κορωναίου…»