Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών για εκπαιδευτική εκδρομή


        Η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, ύστερα από τη για ένα μόνο έτος διακοπή των εκδρομών της στους τόπους όπου έζησε και έδρασε ο Ελληνισμός, στο εξωτερικό, αποφάσισε να επαναλάβει εφέτος τις εκπαιδευτικές της εκδρομές με επίσκεψη στη Βιέννη, στο Μάγιερλινγκ και τη Μπρατισλάβα από 20 έως 25 Μαρτίου 2013. 
Θα επισκεφθούμε τα ιστορικά αξιοθέατα της αυστριακής πρωτεύουσας, πάρκα, όπερες και αίθουσες κονσέρτων, ανάκτορα, μουσεία (Kunsthistorisches και Naturhistorisches Museum), ιστορικό κέντρο, γειτονιές των Εβραίων και Ελλήνων,  το πρώην νεκροταφείο Sankt Marx (Wolfgang Amadeus Mozart, Οικογένειες Υψηλάντη, Καραγιάννη, Καλαφάτη, κ.ά.), ένα μοναδικό τεκμήριο αυστριακής, ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας του 18ου και 19ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μάγιερλινγκ, με το περίφημο κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, και τη λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις θερμές πηγές της, και τέλος θα αφιερώσουμε μια ολοήμερη εκδρομή στη Μπρατισλάβα, τη μοναδική πρωτεύουσα ευρωπαϊκού κράτους (Σλοβακίας) που τα όριά της είναι τα σύνορα άλλου κράτους. Αιώνες κοινής ιστορίας, ο ψυχρός πόλεμος, το σιδηρούν παραπέτασμα και σήμερα η στενή συνεργασία των δύο πόλεων, Βιέννης και Μπρατισλάβας, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης και, επιστρέφοντας στη Βιέννη, θα πραγματοποιήσουμε μια νυχτερινή περιήγηση της πόλης, με το Prater και το Neustift am Walde, καταλήγοντας σε μια τυπική κρασοταβέρνα της Βιέννης, ήδη από τη ρωμαϊκή εποχή, για το βραδινό δείπνο.
Οι Κυθήριοι και φιλοκυθήριοι καλούνται να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη θαυμάσια εκδρομή, με πρόγευμα και ημιδιατροφή, καταβάλλοντας το εξαιρετικά συμφέρον ποσόν των 860€ (περιλαμβανομένων και των φόρων αεροδρομίων), με πέντε διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* Park Royal Hotel.
          Πληροφορίες, εγγραφές και προγράμματα στα τηλέφωνα της Κας Αλεξάνδρας και της Κας Αγγελικής Λουράντου (210-3832806, 2915341,  697.4004410) και στο γραφείο της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών, Θεμιστοκλέους 5, 6ος όροφος. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής έως 18.1.2013 .