Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού μισθώσεως πρώην δημοτικού σχολείου Πιτσινιανίκων


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΙΤΣΙΝΙΑΝΙΚΩΝ
ΠΙΤΣΙΑΝΙΑΝΙΚΑ ΚΥΘΗΡΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΚΑΦΕΝΕΙΟΥ)
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΓΡΑΠΤΩΝ ΕΝΣΦΡΑΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χριστού Πιτσινιανίκων Κυθήρων, σύμφωνα με το άρθρο 16 του κανονισμού Δ.Ι.Σ. υπ’ αριθμ. 8/1979 περί Ιερών Ναών και Ενοριών, εκδοθέντος κατά τις εξουσιοδοτικές διατάξεις των άρθρων 1παρ.4, 36, 37 παρ. 8, 51 παρ. 2 εδ. δ’  του Ν. 590/1977 «Περί Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος»
ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΕΙ
ότι προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκμίσθωση καταστήματος επιφανείας 70,80 τ.μ. μετά της πλατείας που το περιβάλλει επιφανείας 200,24 τ.μ. ιδιοκτησίας του, που βρίσκεται στον οικισμό Πιτσινιάνικα της νήσου Κυθήρων.
Ως ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται το ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ (250,00) το οποίο αποτελεί και το ποσό εκκίνησης της δημοπρασίας.
Η πρώτη προσφορά μηνιαίου μισθώματος του πρώτου πλειοδότου ή του τυχόν μοναδικού προσφέροντος πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά τρία τοις εκατό (3%) μεγαλύτερη της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας.
Κάθε επόμενη προσφορά πρέπει να είναι τουλάχιστον κατά δύο τοις εκατό (2%) μεγαλύτερη της προηγουμένης.
Το μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο ως ΚΑΦΕΝΕΙΟ ή ΚΑΦΕ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ και σύμφωνα με τους ορισμούς της καλής πίστης, των χρηστών και συναλλακτικών ηθών της Νήσου Κυθήρων. Οποιαδήποτε προϋπόθεση για την καταλληλότητα του μισθίου σε σχέση με την ασκούμενη σε αυτό δραστηριότητα θα επιβαρύνει αποκλειστικά το μισθωτή.
Η δημοπρασία θα διενεργηθεί ενώπιον της επιτροπής την οποία όρισε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χριστού Πιτσινιανίκων Κυθήρων και η οποία αποτελείται από τους: α) Αρχιμανδρίτη Πέτρο Κασιμάτη, β) Ιωάννη Καλλίγερο του Εμμανουήλ και γ) Αθανάσιο Καλλίγερο του Δημητρίου.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 03/02/2013, ημέρα Κυριακή, από 11:00-12:00 π.μ. στο κτίριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του οικισμού Πιτσινιανίκων Κυθήρων. Σε περίπτωση που η δημοπρασία κριθεί άγονη ή ασύμφορη ή για οποιοδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί, αυτή θα διενεργηθεί την επόμενη Κυριακή 10/02/2013, την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, χωρίς νέα διακήρυξη, με απλή ανακοίνωση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου η οποία θα αναφέρεται στην αρχική διακήρυξη και θα τοιχοκολληθεί στη θύρα του Ιερού Ναού, προ πέντε (5) τουλάχιστον ημερών. Εάν αποτύχει ο διαγωνισμός, το Μητροπολιτικό Συμβούλιο δύναται να εγκρίνει την εκμίσθωση με ιδιαίτερη συμφωνία το πολύ για δύο (2) έτη.
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δημοπρασία πρέπει να καταθέσουν στην επιτροπή κατά την ημέρα της δημοπρασίας τον φάκελο της προσφοράς ενσφράγιστο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το σχετικό γραμμάτιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων επ’ ονόματι του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χριστού Πιτσινιανίκων Κυθήρων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης ελληνικής τράπεζας ή μετρητά, ποσού πεντακοσίων ευρώ (500,00) ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για κάθε πληροφορία ή την παραλαβή της διακήρυξης της δημοπρασίας με τους πλήρεις όρους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Ιεράς Μητρόπολης Κυθήρων και Αντικυθήρων (τηλ. επικ.: 27360-31202), καθώς και στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Εσταυρωμένου Χριστού
(κ. Ιωάννης Εμμ. Καλλίγερος, τηλ. επικ.: 27360-31579).

Πιτσινιάνικα Κυθήρων,17/12/2012
Ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου


Αρχιμ. Πέτρος Κασιμάτης