Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων, 18/12/2012

Με αφορμή την από 17/12/2012 ανακοίνωση της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας για την «Δημόσια Διαβούλευση» περί της Εγχωρίου Περιουσίας στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο το Σάββατο 15/12/2012 από τον Δήμο Κυθήρων σημειώνονται τα κάτωθι :
«Έχουμε πλέον συνηθίσει να διαβάζουμε στις ανακοινώσεις της Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας τα αυθαίρετα και αστήρικτα συμπεράσματα για κάθε εκδήλωση, πράξη και ενέργεια της Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε πλέον συνηθίσει να διαβάζουμε πόσο πολύ « πιέζει» η Κ. Πρωτουβουλία την Δημοτική Αρχή να ακολουθήσει τις πολιτικές που η Κ.Π. δήθεν υποδεικνύει, ή πόσο εύκολα «κατορθώνει» η Κ.Π. να επιβάλει την βούλησή της στην Δημοτική Αρχή . Φαίνεται όμως ότι ο συντάκτης των ανακοινώσεων της Κ. Πρωτοβουλίας δεν αντιλαμβάνεται ότι άθελά του προδίδει αυτό που θέλει να κρύψει ή να διαστρεβλώσει.
Έτσι , και η ίδια παραδέχεται ότι « ο αριθμός (των παρευρεθέντων) δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικός». 
Η ίδια ηθελημένα «ξεχνάει» ότι και ο αρχηγός της κ. Βύρων Πρωτοψάλτης, αρχικά ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου μόνον. Η ίδια σποπίμως αποσιωπά ότι από το όρια του χρόνου που αρχικά τέθηκαν από το τριμελές Προεδρείο δεν ξέφυγε μόνον ο κ. Μανώλης Κασιμάτης , πρώην Πρόεδρος της Εγχωρίου , αλλά όλοι ανεξαιρέτως οι ομιλητές. Εξ άλλου , διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ενοχοποιώντας τον κ. Μ. Κασιμάτη για την σταδιακή αποχώρηση του ακροατηρίου ,ενώ αυτή έχε ήδη ενταθεί πριν από την ομιλία του ανωτέρω. Tέλος , ως προς τους χαρακτηρισμούς της ότι « η Δημοτική Αρχή ούτε αγαπάει ούτε εμπιστεύεται τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες , ενώ η συμμετοχή της ήταν μίζερη και μη εποικοδομητική», έχουμε να τονίσουμε ότι ευτυχώς που υπάρχει η οπτική καταγραφή της συζητήσεως από τον κ. Βαλέριο Καλοκαιρινό , τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την εθελοντική προσφορά του , για να βγάλει ο καθένας αβίαστα – παρακολουθώντας την – τα σωστά συμπεράσματά του. Ας μην βιάζεται η Κ.Π. να αυτοανακηρυχθεί προστάτης της Εγχωρίου.
Η παρούσα Δημοτική Αρχή και γνωρίζει και μπορεί να προστατεύσει με επιτυχία τα συμφέροντα των Κυθήρων και των Αντικυθήρων είτε μέσω της Εγχωρίου είτε όχι , όπως άλλωστε μέχρι τώρα επανειλημμένως έχει πράξει και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον δικαιώνοντας την εμπιστοσύνη με την οποία την περιβάλλει η πλειονότητα του Κυθηραϊκού και Αντικυθηραϊκού λαού