Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Ομιλία Δεκεμβρίου της Σχολής Γονέων


  Στα πλαίσια των μηνιαίων συνάξεων της σχολής γονέων και κηδεμόνων, που οργανώνει η Ι. Μητρόπολη Κυθήρων μίλησε το Σάββατο στις 8 και την Κυριακή στις 9 Δεκεμβρίου στον Ποταμό και στο Λεοντσίνειο Πνευματικό Κέντρο Κεραμωτού αντίστοιχα, η κ. Ελένη Χάρου Κορωναίου με θέμα «Η οικονομική κρίση και τα παιδιά» Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση στην ελληνική οικογένεια και στις επιπτώσεις στην ψυχολογία και στη συμπεριφορά των παιδιών. Επίσης ανέφερε τον τρόπο αντιμετώπισης των παιδιών εκ μέρους των γονέων και του κοινωνικού περίγυρου, ώστε οι επιπτώσεις στον ψυχισμό των παιδιών να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο οδυνηρές.
     Στο τέλος της ομιλίας και στον Ποταμό και στο Κεραμωτό, πολλοί, κυρίως ηλικιωμένοι, καταθέσανε τις εμπειρίες τους από παλαιότερες περιπέτειες που πέρασε ο λαός μας.
     Κλείνοντας ο Σεβασμιότατος κ.κ. Σεραφείμ και στις δύο εκδηλώσεις ευχαρίστησε την ομιλήτρια για την παρουσίαση του τόσο επίκαιρου θέματος, καθώς και όλους αυτούς που κατέθεσαν την πολύτιμη εμπειρία τους.   

                                                             Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος