Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ευχαριστίες της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου του Κυθηραϊσμού για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών του Συμποσίου

Με τη λήξη του 4ου Διεθνούς Συμποσίου του Κυθηραϊσμού, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε φορείς και πρόσωπα που με την παρουσία τους, την ενεργή συμμετοχή τους, τη βοήθεια και συμπαράσταση που απλόχερα πρόσφεραν, συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση αυτού του Συμποσίου.

Καταρχάς, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Αυστραλίας γιατί εκπροσωπείται ανελλιπώς σε όλα τα Συμπόσια του Ινστιτούτου από το 2004 και μέχρι σήμερα από τον πρόεδρό της κ. Vic Kepreotis. Τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Κυθηρίων Αλίμου "Η Μυρτιδιώτισσα" ως οικοδεσπότη της όλης διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του κ. Ιωάννη Βάρδα και την Αντιπρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Παπαναστασίου-Καρύδη για την συνεχή και ακούραστη παρουσία τους τόσο στην προετοιμασία όσο και στην διεξαγωγή του Συμποσίου. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο με προεξάρχοντα τον Πανοσιολογιότατο κ. Πολύκαρπο. Τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων "Παναγία Μυρτιδιώτισσα" και τον Πρόεδρό του κ. Σπύρο Βαρυπάτη.Το Δήμο Αλίμου και τις υπηρεσίες του και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Θάνο Ορφανό, τον Αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παπανικολάου και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Πέτσα. Την Κυθηραϊκή Αδελφότητα Πειραιώς-Αθηνών για την παρουσία του Προέδρού της κ. Βρεττού Κυπριώτη στην έναρξη και στις εργασίες του Συμποσίου και τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών που δια μέσου της εκπροσώπου του κυρίας Βάσω Σαμίου παρέστησαν στην έναρξη του Συμποσίου και βέβαια και τους δύο συλλόγους τους ευχαριστούμε για τα χορευτικά τμήματά τους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και χόρεψαν κυθηραϊκούς χορούς στην τελετή λήξης. Το Ωδείο "Αναγέννηση" και τον Διευθυντή του κ. Τιμόθεο Λιγνό που με τους εκλεκτές ερμηνευτές έδωσαν άλλον τόνο στη τελετή λήξης.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα αγαπητά και σημαντικά πρόσωπα, όπως τον κ. Στέφανο Ταμβάκη, πρόεδρο του ΣΑΕ για την τιμή που μας έκανε να ανοίξει τις εργασίες του 4ου Διεθνούς Συμποσίου του Κυθηραϊσμού. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ, τον Δήμαρχο Κυθήρων κ. Θόδωρο Κουκούλη και την Έπαρχο κυρία Χριστίνα Φατσέα για τη μεγάλη τους συμπαράσταση. Τον κ. Phil Minos, τον πρόξενο της Αυστραλίας στην Ελλάδα, για τη συνεχή παρουσία του στη τελετή έναρξης, στις εργασίες και στη τελετή λήξης του Συμποσίου. Τον κ. George Poulos, μέλος της τοπικής επιτροπής του Ινστιτούτου στο Sydney, για τη μόνιμη και πληθωρική παρουσία και τις δημιουργικές παρεμβάσεις του. Την κυρία Penelope Samios, μέλος της τοπικής επιτροπής της νεολαίας στο Sydney, για τη βοήθειά της τις ημέρες διεξαγωγής του Συμποσίου. Τον κ. Μηνά Ραΐση, μέλος της τοπικής επιτροπής του Ινστιτούτου στο Sydney, και τη σύζυγό του κ. Ελένη Ραϊση. Την κυρία Αλεξάνδρα Βαρυπάτη και τον κ. Εμμανουήλ Μιχαλέτο για τη βοήθεια που πρόσφεραν στην προετοιμασία του Συμποσίου. Τις δεσποινίδες Μιχαλιάννα Θεοφανοπούλου και Δάφνη Μπιρμπίλη που μας ταξίδεψαν μουσικά στη τελετή έναρξης.

Επίσης, τους φορείς που στήριξαν την προσπάθειά μας για την διεξαγωγή του Συμποσίου: το Κληροδότημα Αρώνη και ιδιαίτερα τα μέλη της Επιτροπής Άγγελο Κορωναίο, καθηγητή Μανώλη Αρώνη, Στίβενς Αρώνη και Θεόδωρο Σίμο. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Αθήνα και ιδιαίτερα τον πρώην πρόεδρο του κ. Γιώργο Κασιμάτη, τον εκπρόσωπο του Γραφείου κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, την κυρία Γεωργιάδου και τον κ. Αεράκη για τη βοήθεια που μας πρόσφεραν. Τους χορηγούς επικοινωνίας του Συμποσίου, ραδιοφωνικούς σταθμούς των Κυθήρων Adelin Fm, Camelot Radio και Tsirigo Fm.

Ακόμη ευχαριστούμε την Κυθηραϊκή Αδελφότητα της Καμπέρας, του Μπρισμπαίην και της Νέας Υόρκης καθώς και τις τοπικές επιτροπές του Ινστιτούτου των παραπάνω πόλεων και την τοπική επιτροπή του Σύδνεϋ, που μας απέστειλαν χαιρετισμούς για ευόδωση των εργασιών του Συμποσίου.

Κυρίως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκλεκτούς μας συνεργάτες που χωρίς αυτούς η εκπλήρωση της προσπάθειάς μας θα ήταν ανέφικτη, τις κυρίες Μαριέττα Παυλάκη, Γρηγορία Κομηνού, Γιώτα Βάσση, Μαρία Μπούμπα, Δήμητρα Βελλινιάτη και Κάθυ Συνοδινός (μεταφραστικά).

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα, όλους όσοι παραβρέθηκαν στις εργασίες του Συμποσίου και στήριξαν την προσπάθειά μας, να γίνονται Διεθνή Συμπόσια του Κυθηραϊσμού και σε νέες περιφέρειες όπως η Κυθηρούπολη που επικρατεί το κυθηραϊκό και φιλοκυθηραϊκό στοιχείο.