Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Επιτυχής η έναρξη του 4ου Διεθνούς Συμποσίου του Κυθηραϊσμού από τον Πρόεδρο του ΣΑΕ κ. Στέφανο Ταμβάκη στη Κυθηρούπολη

Πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2010, η τελετή έναρξης του 4ου Διεθνούς Συμποσίου του Κυθηραϊσμού, με θέμα Η Κυθηραϊκή και Φιλο-Κυθηραϊκή νεολαία όλου του κόσμου:παιδικά όνειρα, νεανικές φιλοδοξίες, υψηλά επιτεύγματα, στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στη Κυθηρούπολη Αλίμου Αττικής. Την έναρξη του Συμποσίου κήρυξε ο Προέδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού κ. Στέφανος Ταμβάκης, ενώ σύντομους χαιρετισμούς εκφώνησαν ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός, ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυθηρίων Αλίμου κ. Ιωάννης Βάρδας, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θόδωρος Κουκούλης και η Έπαρχος Κυθήρων κυρία Χριστίνα Φατσέα, ο βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόξενος της Αυστραλίας κ. Phil Minos, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας της Αυστραλίας κ. Victor Kepreotes, ο Πρόεδρος του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Κυθηρίων κ. Σπύρος Βαρυπάτης, ο Πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ. Νίκος Πετροχείλος, ο Πρόεδρος της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αθηνών-Πειραιώς κ. Βρεττός Κυπριώτης, η εκπρόσωπος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Βάσω Σαμίου και ο ιερέας του Ναού Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των τοπικών επιτροπών του Κυθηραϊσμού στην Αυστραλία με κυριότερους εκπροσώπους εκείνους του Σύδνεϋ κ. George Poulos, κ. Μηνάς Ραΐσης και από το Brisbane o κ. Alex Poulos ενώ την τελετή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ.
Ακολούθησε ένα σύντομο μουσικό πρόγραμμα από δύο 17χρόνες συνέδρους του Συμποσίου, τις Μιχαλιάννα Θεοφανοπούλου και Δάφνη Μπιρμπίλη.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική, Κυθήριοι από τη γενέθλια γη, από τον Αλίμο και την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και βέβαια από την Αυστραλία, τίμησαν με την παρουσία τους τη μικρή αυτή γιορτή και τη δεξίωση που ακολούθησε.