Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Η Αντάμωση του Κυθηραϊσμού

Πραγματοποιήθηκε στις 27 Αυγούστου 2010, η Αντάμωση του Κυθηραϊσμού, μια νέα ετήσια εκδήλωση που θέσπισε από φέτος το Ινστιτούτο του Κυθηραϊσμού.
Η εκδήλωση αυτή, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου στα Κύθηρα και θα απευθύνεται σε κάθε Τσιριγώτη που θα βρίσκεται εκείνη τη μέρα στο νησί (συμπεριλαμβανομένων και των μονίμων κατοίκων του νησιού), ξεκίνησε με μία παράκληση στη Μονή της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας χωροστατούντος του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ και συνεχίστηκε με μια λιτή εκδήλωση στο Σύμβολο του Απόδημου Τσιριγώτη στα Φράτσια με ομιλία του Προέδρου του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού κ. Ηλία Μαρσέλλου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θόδωρος Κουκούλης, η Έπαρχος Κυθήρων κυρία Χριστίνα Φατσέα και έκλεισε ο Μητροπολίτης Κυθήρων.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρή αλλά συγκινητική και πάντως ήταν η πρώτη φορά που έγινε.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του δήμου Κυθήρων ενώ ο Σύλλογος Φρατσιωτών "Τα Φράτσια" προσέφερε ένα κέρασμα στους παρευρισκομένους. Ευχαριστίες πολλές στους χορηγούς επικοινωνίας Adellin Fm, Camelot Radio και Tsirigo Fm.