Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο Δήμος Ζακύνθου για Γ. Κασιμάτη, επιχώρια περιουσία

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γεώργιος Κασιμάτης, ο οποίος, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, είναι προσκεκλημένος του Δήμου Ζακύνθου, ώστε να ενημερώσει τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την Οικονομική Επιτροπή, για το ζήτημα της επιχώριας περιουσίας και των ενεργειών που πρέπει να κάνει ο Δήμος στο επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον Δήμαρχο ο κ. Κασιμάτης, αλλά και στην ενημέρωση που έκανε στην Οικονομική Επιτροπή, ό,τι δεν αποτελεί ιδιωτική περιουσία το δικαιούται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, και όχι το κράτος.
Ο ίδιος τόνισε πως υπάρχει ο Νόμος για τα Κύθηρα που αφορά την επιχώριο περιουσία τους, τον οποίο είχε συντάξει ο ίδιος, που προβλέπει πως όποιες εκτάσεις δεν είναι ιδιωτικές, περνούν στα χέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο καθηγητής ανέφερε ως παράδειγμα τα Κύθηρα, όπου στον εκεί Δήμο πέρασαν δασικές ή χορτολιβαδικές εκτάσεις, αγροτικά ή άλλης κατηγορίας αστικά ακίνητα και οι νησίδες γύρω από το νησί.
Ο Δήμαρχος ζήτησε από τον κ. Κασιμάτη να αναλάβει, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες και στο νησί μας, σημειώνοντας ότι αποτελεί υποχρέωση η διασφάλιση της περιουσίας του Δήμου Ζακύνθου, ενώ ανάλογη απόφαση έλαβε και η Οικονομική Επιτροπή.
Το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση.

πηγή: ert.gr