Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινά αύριο η ακτοπλοϊκή σύνδεση για Καστέλι – Κύθηρα, Την Παρασκευή το πρώτο δρομολόγιο του “ΙΟΝΙΣ”

Μετά από τέσσερις και πλέον μήνες, αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει το πρώτο του δρομολόγιο στην γραμμή Πειραιάς-Κύθηρα-Αντικύθηρα-Γύθειο- Κίσαμος το πλοίο “ΙΟΝΙΣ”.

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση επανέρχεται με την ελπίδα το δρομολόγιο να διατηρηθεί και μετά τους τρεις μήνες που διαρκεί η αρχική σύμβαση της πλοιοκτήτριας εταιρίας με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αν και η τουριστική σεζόν “χάθηκε” καθώς η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κρήτης – Αντικυθήρων – Κυθήρων – Γυθείου μετά την βλάβη του πλοίου “Βιντσέντζος Κορνάρος” το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο διακόπηκε από τον Ιούνιο, η επαναφορά του δρομολογίου αναμένεται να δώσει “ανάσα” τόσο στους κατοίκους της Κισάμου, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα Κύθηρα αλλά και στην Πελοπόννησο, όσο και στους κατοίκους των Κυθήρων και Αντικυθήρων οι οποίοι παρέμεναν “αποκλεισμένοι” από την Κρήτη αλλά και από την Πελοπόννησο. Όπως επισημαίνουν κάτοικοι των περιοχών ειδικότερα τα Κύθηρα υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά από την διακοπή του δρομολογίου κατά την καλοκαιρινή σεζόν και δεν νοείται να σταματήσουν και εκ νέου τα δρομολόγια.
Αρχικά το πλοίο “ΙΟΝΙΣ” αναμένεται να πραγματοποιεί το δρομολόγιο για τρεις μήνες και παράλληλα αναμένεται να προκηρυχθεί και ο ετήσιος διαγωνισμός.
Όπως επεσήμανε στα «Χ.ν.» ο δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης «Τα δρομολόγια δεν σταμάτησαν με σκοπιμότητα από την προηγούμενη εταιρία. Έγινε μια πολύ μεγάλη ζημιά (στο πλοίο) και μάλλον ήταν ασύμφορη η επισκευή της. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε και λύθηκε τώρα. Ελπίζουμε να μην δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα».
Το “ΙΟΝΙΣ” αναμένεται να αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής και να καταπλεύσει στο λιμάνι του Καστελίου στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα τακτικά δρομολόγια καθώς και τα σημεία τα οποία θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αναμένεται να ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

πηγή: haniotika-nea.gr