Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017

Νέα παράνομη «χωματερή» στην τοποθεσία Χαλεπά πάνω από τα Βλαστιάνικα – συνεχίζεται η ασυδοσία στην κυθηραϊκή ύπαιθρο

Παρά το γεγονός οτι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν καεί στα Κύθηρα πάνω από 25.000 στρέμματα (βλ. ΕΔΩ), παρά τις εικόνες που δείχνουν ότι στις καμένες εκτάσεις αποκαλύφθηκαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών διάσπαρτα, τα οποία πολλές φορές αποτελούν την αιτία εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, παρά τις συνεχείς προσπάθειες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης του κόσμου από τοπικούς φορείς και μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προστασία του περιβάλλοντος, κάποιοι συμπολίτες μας δυστυχώς συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους στη Κυθηραϊκή ύπαιθρο, αδιαφορώντας για τα πάντα.
Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 21/10 καθώς βρισκόμασταν στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει τα Βλαστιάνικα με το Στραπόδι και μάλιστα σε τμήμα της διαδρομής Μ11, που αποτελεί κομμάτι του επίσημου δικτύου μονοπατιών στα Κύθηρα, στην τοποθεσία Χαλέπα, εντοπίσαμε μια ακόμη παράνομη ''χωματερή'', με διάσπαρτα πεταμένα σκουπίδια και αντικείμενα διάφορων μεγεθών. Δεν γνωρίζουμε πότε και ποιος ασυνείδητος τα πέταξε ή πόσο καιρό βρίσκονται εκεί πάντως είναι δίπλα ακριβώς από το δρόμο, όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες, αποτελώντας ένα σημείο ρύπανσης και μεγάλης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς.
Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να κινητοποιηθούν για να  διευκρινιστεί αν ο συγκεκριμένος χώρος είναι ιδιωτικός προκειμένου να κληθεί ο ιδιοκτήτης να τον καθαρίσει ή αν είναι κοινοτική περιουσία να επιληφθούν η Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου, ο Δήμος Κυθήρων κι όποιος άλλο φορέας έχει τη δυνατότητα να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα αντικείμενα.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm