Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 12/10/2017

Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε για πρώτη φορά στην διεθνή έκθεση τουρισμού TourNatur 2017 που πραγματοποιήθηκε για 15η συνεχή χρονιά από 1 έως 3 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Έτσι, το γερμανικό κοινό γνώρισε τα μονοπάτια των Κυθήρων στο περίπτερο του Δήμου. Στα πλαίσια της έκθεσης, έγινε παρουσίαση του δικτύου μονοπατιών των Κυθήρων στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ για δημοσιογράφους, ταξιδιωτικούς πράκτορες και bloggers.
Η Ελλάδα συμμετείχε δυναμικά με 31 εκθέτες. Τα Κύθηρα σαν ένας άγνωστος και ιδιαίτερα ενδιαφέρων προορισμός ενθουσίασε πολλούς από τους επισκέπτες της έκθεσης. Η παρουσίαση των μονοπατιών των Κυθήρων στηρίχθηκε στην πλούσια εναλλαγή τοπίου, στον πολιτιστικό τους χαρακτήρα, στην παρθένα φύση, στον ποιοτικό και χαμηλής έντασης τουρισμό, στην ηρεμία και στην ύπαρξη πολλών σημείων ενδιαφέροντος.
Το περίπτερο των Κυθήρων επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ, κ. Γρηγόριος Δελαβέκουρας καθώς και ο ακόλουθος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων κ. Πάρις Νίκολης. Παράλληλα έγιναν και συναντήσεις με διάφορους επαγγελματίες του χώρου, όπως ο Lutz Bormann, αρχισυντάκτης τεσσάρων περιοδικών πεζοπορίας (Outdoor Welten,Nature Fitness κτλ) και η Monika Mittendorf από το περιοδικό Wandermagazin.
Η συμμετοχή στη TourNatur 2017 πραγματοποιήθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο MedINA. Τα Κύθηρα εκπροσώπησαν οι Φοίβος Τσαραβόπουλος (διαχειριστής του Kythera Hiking, πρόεδρος της Paths of Greece και ταμίας του WorldTrails Network) και Ρήγας Ζαφειρίου (μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Κυθήρων, διαχειριστής του Kythera Hiking και ερευνητής του MedINA).

Περισσότερες Πληροφορίες:
Kythera Hiking: http://kytherahiking.com/ / https://www.facebook.com/kytherahiking/ Είναι το αναπτυξιακό πρόγραμμα του δικτύου μονοπατιών και πεζοπορικού τουρισμού των Κυθήρων που υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Κυθηραϊκό ϊδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης (Κ.Ι.Π.Α.), το Δήμο Κυθήρων & Αντικυθήρων, την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων & Αντικυθήρων και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).
Tour Natur: https://www.tournatur.com/ Η διεθνής έκθεση TourNatur εξειδικεύεται στον τουρισμό πεζοπορίας και υπαίθριων δραστηριοτήτων και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο αυτό στην Ευρώπη. Το 2017 ήταν η κορυφαία χρονιά της έκθεσης από πλευράς προσέλκυσης επισκεπτών (45.000).
Η γερμανική αγορά πεζοπορικού και εναλλακτικού τουρισμού: 17,18 εκατομμύρια Γερμανοί επιλέγουν διακοπές πεζοπορίας κατά τη διάρκεια των διακοπών κάθε χρόνο - και παράγουν πωλήσεις ύψους 7,46 δισεκατομμυρίων ευρώ.