Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Δήμαρχοι Ζακύνθου & Κυθήρων: Διαπιστώσεις και συνεργασία για κοινά προβλήματα

Θέματα που είναι κοινού ενδιαφέροντος είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη με το Δήμαρχο του νησιού, ο οποίος τον υποδέχθηκε στο γραφείο του. Πρώτα απ΄ όλα τέθηκε το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με τις πυρκαγιές με τους δυο Δημάρχους να αναφέρονται στις προσπάθειες που κατέβαλλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ωστόσο, διαπίστωσαν πως αν υπήρχαν εναέρια μέσα από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι φωτιές, τότε η περιβαλλοντική καταστροφή θα ήταν σαφώς μικρότερη.
Ακολούθως, ο κ. Κολοκοτσάς ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κυθήρων για όλα τα σημαντικά έργα που είτε ολοκληρώθηκαν στο νησί, όπως είναι η πλατεία Σολωμού και ο ηλεκτροφωτισμός του Κάστρου, είτε βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης (απορρίμματα, αγωγός ύδρευσης, θέατρο, κλπ).
Στη συνέχεια ο κ. Χαρχαλάκης έκανε διεξοδική αναφορά στο ζήτημα της επιχώριου περιουσίας, τονίζοντας πως με την υλοποίηση αυτού του θέματος έχει επιλύσει πολλές παθογένειες προηγούμενων ετών στην περιοχή του, ενώ φρόντισε να μην προκύψουν νέες. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που έχει υπό την εποπτεία του την επιχώρια περιουσία και υπάγεται κατευθείαν στον εκάστοτε Υπουργό Εσωτερικών. Αφορά ό,τι είναι κοινόχρηστο, όπως δρόμους, λιμάνια, πλατείες και αιγιαλούς. Όλα αυτά είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου Κυθήρων και κανείς δεν εμφανίζεται ως… συνιδιοκτήτης.
Ο κ. Κολοκοτσάς ανέφερε πως ανάλογη διαδικασία έχει αρχίσει και ο Δήμος Ζακύνθου. Οι δύο άντρες συμφώνησαν να συνεργαστούν για το συγκεκριμένο ζήτημα και σύντομα θα υπάρξει ανταλλαγή εγγράφων και φακέλων.

πηγή: imerazante.gr