Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΔΕ: Στα Κύθηρα η παρουσίαση της μελέτης «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Νησιωτικότητα»

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 στα Κύθηρα θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της μελέτης «Τοπική Αυτοδιοίκηση και Νησιωτικότητα» .
Η μελέτη που εκπόνησε το ΙΤΑ για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, θα περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα θα υπάρξει συζήτηση και για τα θέματα της μεταναστευτικής πολιτικής.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την προγραμματισμένη παρουσίαση της μελέτης επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να κινηθεί άμεσα προς την υιοθέτηση συγκεκριμένου προγράμματος το οποίο θα συμβάλει στη  μετατροπή της νησιωτικότητας από μειονέκτημα σε πλεονέκτημα.
«Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των νησιωτικών δήμων, η κατάργηση άγονων αεροπορικών και ακτοπλοϊκών γραμμών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος και το ζήτημα του προσφυγικού», αποτελούν μείζονα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Πατούλης.
Να σημειωθεί ότι τόσο η παρουσίαση της μελέτης, όσο και η συνεδρίαση της Επιτροπής Νησιωτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί στο Kythea Resort, των Κυθήρων.

πηγή: aftodioikisi.gr