Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Γερμανός σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Συριανού Λιμενάρχη Σκαλίμη Ευστάθιου

Τα ξημερώματα της 17-05-2017 και ενώ τα στελέχη του Λιμεναρχείου Νεάπολης βρισκόταν στο στάδιο τις προανάκρισης σχετικά με τους 47 Πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στα Αντικύθηρα , το λιμεναρχείο Νεάπολης έλαβε σήμα κίνδυνου MAY DAY στο κανάλι 16 του VHF, ότι ιστιοφόρο σκάφος νοτιοανατολικά των Κυθήρων με έναν επιβαίνοντα Γερμανό έβαζε νερά και βυθιζόταν.
Ο Συριανός Λιμενάρχης Νεάπολης κος Αντιπλοίαρχος Σκαλίμης Ευστάθιος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Λιμενικό κατάστημα , αντιλαμβανόμενος την σοβαρότητα της κατάστασης έδωσε εντολή να αποπλεύσει ταχέως το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου.
Έτσι στις 05:10 το περιπολικό έφυγε για διάσωση με κυβερνήτη τον ίδιο τον Λιμενάρχη (καθόσον είναι διπλωματούχος πλοίαρχος Ε.Ν.) καθώς το σύνολο σχεδόν του προσωπικού του λιμεναρχείου ασχολούνταν με την δικογραφία των μεταναστών την φύλαξη αυτών καθώς και στην φύλαξη των δύο διακινητών.
Στις 6:30 περίπου το περιπολικό σκάφος εντόπισε και διέσωσε των Γερμανό κυβερνήτη του ιστιοφόρου το οποίο μετά από λίγα λεπτά βυθίστηκε.
Ο Γερμανός κυβερνήτης αποβιβάστηκε σώος και αβλαβής στα Κύθηρα για τα περαιτέρω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα περιστατικά που διαχειρίζεται το λιμεναρχείο Νεάπολης στο πλευρό του Λιμενάρχη βρίσκεται συνέχεια η Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος κα Χριστοφοράκη Βασιλική, έμπειρη Αξιωματικός του Λιμενικού, η οποία κατά το παρελθόν έχει υπηρετήσει σε μάχιμες λιμενικές αρχές σε καίριες θέσεις και χαίρει του σεβασμού τόσο του Λιμενάρχη αλλά και του συνόλου του προσωπικού του Λιμεναρχείου.
Περίτρανα πλέον αποδεικνύεται ότι τα πρόσωπα κάνουν την διαφορά και είναι πασιφανές στην περίπτωση του Λιμεναρχείου Νεάπολης.

πηγή: cyclades24.gr