Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Παράτυποι μετανάστες σε ακυβέρνητο σκάφος στα Αντικύθηρα, 16/5/2017

Νωρίς το πρωί, γύρω στις 7:30, της Τρίτης 16/5 οι Λιμενικές αρχές έλαβαν σήμα ότι σκάφος με παράτυπους μετανάστες βρίσκεται ακυβέρνητο κοντά στο νησί των Αντικυθήρων.
Στην περιοχή έσπευσε άμεσα πλωτό του λιμενικού, ενώ στην επιχείρηση διάσωσης και ασφαλούς μεταφοράς των επιβαινόντων στην ξηρά καθοριστικό ρόλο έπαιξε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.
Συνολικά ήταν 50 άτομα, 47 άνδρες και γυναίκες από το Ιράν και το Πακιστάν ενώ μαζί τους έχουν και 5 παιδιά, ενώ το σκάφος των παράτυπων μεταναστών έφερε τουρκική σημαία.
Ο Τοπικός Πρόεδρος μαζί με τους λιγοστούς κατοίκους και τους άνδρες του Λιμενικού αυτή την ώρα μεταφέρουν τους παράτυπους μετανάστες από τον Φάρο της Απολυτάρας στον Ποταμό Αντικυθήρων για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Επίσης όσον αφορά ένα δεύτερο σκάφος ιστιοφόρο που έπλεε κοντά στα Αντικύθηρα, αυτό βάση πληροφοριών δεν μεταφέρει παράτυπους μετανάστες αλλά κατά πάσα πιθανότητα παρουσίασε κάποια μηχανική βλάβη.
Αργά το απόγευμα, το πλωτό του Λ.Σ. αναχώρησε από τα Αντικύθηρα με τους 52 παράτυπους μετανάστες και με κατεύθυνση τη Νεάπολη Βοιών όπου και θα διανυκτερεύσουν σήμερα το βράδυ στον χώρο του παλαιού ''Καρνάγιου'' και στη συνέχεια αύριο θα μεταφερθούν σε κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής
Φωτογραφίες: Ανδρέας Χαρχαλάκης

πηγή: Tsirigo fm