Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας στα Κύθηρα

Στο νησί των Κυθήρων βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, προσκεκλημένος του Δημάρχου κ. Χαρχαλάκη και του Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συμμετάσχει στις ετήσιες εκδηλώσεις των αδελφοποιημένων Δήμων Καραβά Κύπρου και Κυθήρων.
Ο Πανιερώτατος προσκύνησε στην Μονή της Μυρτιδιώτισσας και στα υπόλοιπα Ιερά Προσκυνήματα του νησιού και συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Κυθήρων την Κυριακή 10 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καραβά Κυθήρων όπου τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο των θυμάτων της Τουρκικής Εισβολής του 1974.
Έψαλλε βυζαντινός χορός από την Αθήνα υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Ιωάννου Τσούνη. Λίγο αργότερα τελέστηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων της Τ.Κ. Καραβά, το οποίο αναπλάσθηκε με τη συνεργασία των Δήμων Κυθήρων και Καραβά στο πλαίσιο της αδελφοποίησής τους.
Ο Πανιερώτατος στον λόγο του τόνισε τη σημασία της αδελφοποίησης των Δήμων καθώς και τους πολυετείς
αδελφικούς δεσμούς αφού μαρτυρείται ότι την περιοχή του Καραβά των Κυθήρων κατοίκησαν πρόσφυγες από τον Καραβά της Κύπρου μετά την Επανάσταση του 1821.
Ο Πανιερώτατος συμμετείχε επίσης στην Ετήσια Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυθήρων που έγινε στην Ιερά Μονή Οσίου Θεοδώρου, ενώ την Δευτέρα 11 Ιουλίου μετέβη στο Δημαρχείο του νησιού μαζί με τον Έπαρχο Κερύνειας κ. Ανδρέα Λουκά ως εκπρόσωπο της Κυπριακής Κυβέρνησης και τον Δήμαρχο Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου που ηγήθηκε πολυμελούς αποστολής Καραβιωτών στο νησί.
Τέλος ο Πανιερώτατος προσεκάλεσε τον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο Κυθήρων να επισκεφθούν την μαρτυρική Κύπρο και ευχήθηκε υπέρ της δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού.

πηγή: romfea.gr