Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 22/7/2016

Μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφιών και ιστορικών αρχείων εγκαινιάζεται την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα "Δημήτριος Στάης" του Κυθηραϊκού Συνδέσμου στη Χώρα Κυθήρων. Η έκθεση, που εντάσσεται στο 2ο Δημοτικό Φεστιβάλ Κυθήρων "Ταξίδι στα Κύθηρα 2016" είναι αφιερωμένη στο Ρώσο Ναύαρχο Νικόλαο Φιλοσοφώφ, ο οποίος μέσα από ένα πολυτάραχο βίο κατέληξε να υπηρετεί ως Επιστάτης στο Φάρο των Αντικυθήρων και να συμβάλει σημαντικά στην διάσωση των αρχείων των νησιών μας κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εκτός από την έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου, το διήμερο 30 και 31 Ιουλίου καθώς και την 1η Αυγούστου, θα λάβουν χώρα στο νησί και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις για το Ρώσο Ναύαρχο, ανάμεσα στις οποίες η μεγάλη συναυλία της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στον λιμένα της Αγίας Πελαγίας και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλακέτας στην οικία Φιλοσοφώφ στη Χώρα την Κυριακή 31 Ιουλίου το πρωί. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Τσάλτα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 1 Αυγούστου το βράδυ με θέμα τις σχέσεις Κυθήρων - Ρωσίας μέσα από τα ιστορικά αρχεία του νησιού.
Τις εκδηλώσεις του διημέρου 30 και 31 Ιουλίου θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος κ. Γεώργιος Γιακουμάκης και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα.
Σημαντικό κόστος της συναυλίας της Φιλαρμονικής του ΠΝ καλύπτει ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος της Αυστραλίας (Kytherian Association of Australia).

Όλες οι εκδηλώσεις για το Ναύαρχο Φιλοσοφώφ περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο των εθνικών εκδηλώσεων του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016.