Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 16/7/2016

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο το απόγευμα της Παρασκευής 15 Ιουλίου υπό την προεδρία του κ. Λάζαρου Βέζου, στην 12ησυνεδρίασή του για το τρέχον έτος. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στο νησί μας τονίζοντας ότι οι φετινές εκδηλώσεις αδελφοποίησης ήταν αναβαθμισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές κάτι που ικανοποίησε και συγκίνησε ιδιαίτερα τους αδελφούς μας Κυπρίους. Επίσης ανακοίνωσε ότι κατά τις προσεχείς εκδηλώσεις για το Ρώσο Ναύαρχο Φιλοσοφώφ (30 και 31 Ιουλίου) που θα γίνουν στα Κύθηρα, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Δημήτρης Βίτσας. Ανέφερε επίσης ότι παραχωρήθηκε ένα μικρό απορριμματοφόρο στο Δήμο μας από τον Δήμο Πειραιά που θα αποσυμφορήσει τους οικισμούς με μικρούς δρόμους και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη. Παράλληλα δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει σε κατασχέσεις ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς για όσους οφειλέτες δεν έχουν καμία οικονομική δυσχέρεια και εξακολουθούν να είναι οικονομικά ασυνεπείς προς το Δήμο. Ο αντιδήμαρχος κ. Κομηνός έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα του τομέα της ύδρευσης, για τα οποία ο Δήμος θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση, ενώ ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στην παραλία της Φυρής Άμμου και στο Άνω Λειβάδι, ενώ ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η ασφαλτόστρωση στο Καλαδί και έπεται τμήμα του δρόμου προς την παραλία της Κακής Λαγκάδας, που είναι η δεύτερη βραβευμένη παραλία του νησιού με Γαλάζια Σημαία.  
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε 3 νέες μελέτες για σημαντικά έργα:
- Φωτισμός παραλιακής οδού Καψαλίου, προϋπολογισμού 55.000€.
- Ασφαλτόστρωση Οδών ΤΚ Μυρτιδίων, προϋπολογισμού 20.000€.
- Βελτίωση Οδού Βάνης – Μυρτίδια, προϋπολογισμού 20.000€.

Οι συνεχείς παραλαβές μελετών και δημοπρατήσεις έργων αποδεικνύουν ότι ο Δήμος μας πρωτοπορεί στην σωστή και ταχεία υλοποίηση του προϋπολογισμού του, παρά το λίγο προσωπικό. Σε μια περίοδο που πολλοί Δήμοι έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο και στασιμότητα έργων, ο Δήμος Κυθήρων δημοπρατεί συνεχώς σημαντικά έργα προς όφελος των δημοτών.
Το Δ.Σ. ενέκρινε επίσης την υποβολή πρότασης από το Δήμο για την δημιουργία Κοινωνικών Δομών (Κοινωνικό Παντοπωλείο) με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ καθώς και την χρηματοδότηση της Φιλαρμονικής Ποταμού που τόσα προσφέρει στον τόπο μας.Τέλος, το ΔΣ ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.