Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 9/8/2015

Συνεδρίασε την Παρασκευή 7/8 το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων υπό την Προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ιωάννη Κατσανεβάκη. Σκοπός της συνεδρίασης αυτής ήταν η έκδοση διαπιστωτικής πράξης τυπικού χαρακτήρα για τις επιβληθείσες πειθαρχικές ποινές σε αιρετούς του Δήμου Κυθήρων, μετά από την γνωστή πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Συγκεκριμένα:
Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάζαρος Βέζος, ο Αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Μεγαλοκονόμος και η εκπρόσωπος της ΤΚ Μυλοποτάμου κα. Καλλιόπη Καρύδη τίθενται σε αργία 6 μηνών μέχρι και την 09-01-2016.
Ο τιμωρηθείς με την ποινή της έκπτωσης Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτης θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του καθώς κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία αναστέλλει αυτοδίκαια την εκτέλεση της επιβληθείσας ποινής μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης (επί της ουσίας) στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, όποτε αυτή προσδιοριστεί.
Καθήκοντα Προέδρου του Δ.Σ. μέχρι την 09-01-2016 θα ασκεί ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Κατσανεβάκης και καθήκοντα Αντιπροέδρου ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας κ. Μιχαήλ Πρωτοψάλτης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 69 του Ν.3852/2010 και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου και τη μείωση της τουριστικής κίνησης, οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα γίνονται τις μεσημβρινές ώρες προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο οικισμός της Χώρας με επιπλέον ΙΧ κατά τις βραδυνές ώρες, που οι ανάγκες σε χώρους στάθμευσης είναι αυξημένες και πεζοδρομείται ο κεντρικός δρόμος για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.